Jak lze vysledovat z tisku, všechno bude, bez obav. Rakety, Hellfiry, prostě všechny druhy „chytré“ munice – „chytřejší“ než mají Saudi.
Napadá mne ale něco úplně jinačího, a to v souvislosti s Letenským „blobem“ architekta Kaplického. Stavba je to hezká, což o to, ale zajímalo by mne, jestli někdo zauvažoval o tom, že bude-li konečně stavba zahájena a hlavně dokončena, bude muset být patrně přemístěna izraelská ambasáda? Zkuste se podívat na mapu, pak na nějakou intravilánovou studii s obrázkem blobu, např.
https://www.lidovky.cz/tiskni.asp?r=ln-dolezal&c=A071012_130014_ln-dolezel_vvra zjistíte, jak velké převýšení nad ostatními budovami v okolí Badeniho ulice blob má a že vzdálenost mezi ním a ambasádou je příjemně malá pro účely ostřelování. Stává se tudíž ideálním palpostem a tedy obrovským bezpečnostním rizikem pro ambasádu, neboť prakticky kdokoliv se bude moci dostat do horních pater veřejnosti přístupné knihovny, otevřít zde svůj více či méně objemný kufříček a složit na místě nerušeně nějakou věcičku, tak kolem ráže 50 AE nebo nějaké RPGéčko.
Možná tato úvaha zavání paranoiou, ale jak známo, paranoici přežívají…
I když se mi projekt arch. Kaplického osobně líbí, zamlouval by se mi lépe třeba na Pankráci nebo někde kolem Strahova, či tak.
nashle
gv