Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Kristal nacht in Prag
Scooolie:
Otázka je, zda vyzývání k nerespektování zákonů a braní spravedlnosti do vlastních rukou získá Židům více sympatizantů nebo odpůrců. Mě osobně tyhle výkřiky hluboce znechucují a vedou mě k velmi zdrženlivému postoji k celé ŽLU.
Pokud by měla být věc tak, že by průvod MND byl povolen (což není) a přesto byla snaha zabránit mu násilím, tak odmítám se rváči v ulicích mít cokoliv společného. Chátra, která vyvolává násilné střety musí být policií tvrdě potlačena, a to zcela bez ohledu na to, zda se jedná o nácky, anarchisty nebo Židy. Nechci žít ve státě, kde se násilí vůči tomu, s kým nesouhlasím, považuje za legitimní prostředek.
Tenhle článek je myslím docela dobrý (až na ten poslední odstavec, který poněkud nereálný ;))
https://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2007110501
levi:
ano souhlas, ALE
pokud ŽLU vyjadřuje postoj určité skupiny lidí, at sympatizantů či členů pak nelze paušalizovat
je to podobné jako s Irgunem, Sternem, Palmachem do roku 48. v očích Britské správy to byly organizace
teroristické z pohledu Židů organizace bojující za nezávislost a podpora té či oné byla větší či menší akce od akce
a politickými názory vedoucích přestavitelů
tento případ je, ať chceš nebo nechceš připustit /dle mne :)/ podobný, proti zlu je třeba se postavit ať je to klidně protiprávní
v německu od 33 ns-dp postupně přitvrzovala až do doby kdy měla většinu v parlametu /ř.sněmu/, pak si prosadili svoje zákony a ostatní strany a lidi během předchozích let zastrašili tak, že tomu také začali věřit
po 48 si u nás komunisti udělali zákony, které všechno zakázali a lidi podporující nebo jinak spjatí s židovskou komunitou byli pronásledováni
kdo nemlčí a nechá do sebe kopat, jim dává prostor a sebevědomí
takže za mě : jdu tam, ale prát se nebudu :)
levi:
--- Citace: Scooolie kdy 6. Listopadu 2007, 13:51:35 ---Chátra, která vyvolává násilné střety musí být policií tvrdě potlačena, a to zcela bez ohledu na to, zda se jedná o nácky, anarchisty nebo Židy. Nechci žít ve státě, kde se násilí vůči tomu, s kým nesouhlasím, považuje za legitimní prostředek.
--- Ukončit citaci ---
nechci ti nic podsouvat, znamená to, že by jsi nechtěl žít ani v Izraeli?
pokud jsem se trefil do černého, pak jsi na tom jako moji příbuzní, kteří z Izraele odešli v 48mém zpátky do Čech a moc si nepomohli
možná, že jsi můj příbuzný, které dosud mimochodem marně hledám :)
Elazar:
Prosim prosim, o jeden jediny pripad, kdy byla v Izraeli pouzito nasili jako legitimni prostredek proti lidem, kteri pouze chteli vyjadrit svuj nazor a nijak pri tom neporusovali zakon. Prosim, alespon jeden.
Vader:
--- Citace: Star of Davidson kdy 6. Listopadu 2007, 08:11:37 ---Rosekame je na sracky a basta.
--- Ukončit citaci ---
Jedna vec je sebeobrana, druha vec je neustoupit nackum, ale jet tam s vyslovene nasilnym zamerem, to ne. A jeste to vykrikovat verejne a neslusnym stylem... Je mi lito, ale pada prvni varovani.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi