Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Kristal nacht in Prag
Max:
Možná budu v menšině, ale já jsem rozhodně proti "přímé protiakci".
Žijeme v demokratické zemi. Existují demokratické a právně odpovídající prostředky, jak neonacistům zabránit v páchání nepřístojností.
K možnostem, které uvedl Levi v 20:36 se já přikláním k b).
* Po Jom Tov a šabatu není problém vyvěsit na Eretz petici, žádající, aby Magistrát hl. m. Prahy ještě jednou zvážil povolení průvodu. Zdůraznit, že chápeme, jak je složité omezovat svobodu shromažďování za situace, kdy neexistují předem jasné důkazy, ale že žádáme opětovné zvážení.
* Napsat zastupitelům magistrátu a zdůraznit, že velmi oceníme jejich pomoc a budeme o jejich postojích k neonacismu podrobně informovat nyní a znovu před dalšími obecními volbami.
* Současně je třeba požádat Policii ČR o důsledný monitoring
* Je také možné zajistit videozáznamy průvodu našimi lidmi, tak aby byl k dispozici případný důkazní materiál. Dvě kamery je více než jedna a tři více než dvě. Je třeba udržovat bezpečný odstup, tak aby bylo možné se vyhnout případnému napadení. Pokud by k němu přesto mělo dojít, je nezbytné aby nebylo nijak z naší strany vyprovokované a aby bylo zadokumentované.
* Atd.
Pokud bude průvod neonacistů povolen, pak je nezbytné respektovat, že byl povolen. Varianta c) je průšvih, který NELZE připustit. Tím, že by židovští či prožidovští občané aktivně bránili povolenému průvodu by se sami stali porušovateli zákona. A hlavně - přistoupili bychom na pravidla hry neonacistů. To oni chtějí vyvolat střety. To oni se těší na konfrontaci. To oni budou mít prasečí radost, že se podařilo vyvolat "násilí" ze strany Židů. My jsme ti, kdo důvěřují právnímu řádu a systému.
Samozřejmě je třeba být připraveni na variantu, že může dojít i k útokům na židovské objekty nebo osoby a bude nutné použít v sebeobraně nebo krajní nouzi odpovídající prostředky. To je ale něco ZCELA jiného, než se snažit blokovat řádně povolený průvod.
Nenechme se vyprovokovat k tomu, abychom se chovali jako neonacistická chátra. Naším programem není a ani na okamžik nesmí být porušování zákonů. Stávající zákony jsou v pořádku a v jejich rámci se lze účinně bránit - a je správné zakročit vůči každému, kdo je porušuje.
Max:
--- Citace: levi kdy 28. Září 2007, 22:49:46 ---a odpoved : jestli jde ve valce nekdo s tebou, proc ne
jestli se po bitve otoci proti tobe, pak bim ho po palici
je to ekvivalent jako v pripade neonacistu, ktery kritizujou Izrael a jaky jsou Palestinci chudaci, co je valka a co je obrana Hamasu a Hizbullahu, a pak ve chvili kdy nebude Izrael, kdo bude ta spina? tak jak vidno hosi nacisticky se s antifasistama shodnou v jednom - maji radi Palestince a Company a proc, protoze jsou vpodstate obe skupiny antisemitsky vice ci mene, pokud jsem se dotknul nejakeho kohouta pak tedy opravuji na xenofobni
--- Ukončit citaci ---
Já bych byl na tahle spojenectví opatrný. Krajní levice nebo krajní pravice - stejná chátra. Jedni nenávidí kvůli národnosti, druzí kvůli majetku. Židy (ech.. "sionisty", jejich terminologií) pro jistotu nenávidí skupiny obě. Jednorázově spojenectví s nimi může být přínosné, ale z dlouhodobého pohledu je to cesta do pekel.
levi:
--- Citace: Max kdy 28. Září 2007, 22:50:29 ---Žijeme v demokratické zemi. Existují demokratické a právně odpovídající prostředky, jak neonacistům zabránit v páchání nepřístojností.
--- Ukončit citaci ---
je možné, že existuje demokratické zřízení s nemorálním systémem, je nekde hrana mezi demokracií a morálkou? je to o tom, že společnost nás bere takhle : Co by tam nešli, co se snima budem dohadovat, vždyť stejně skoro žádný Židi v Čechách už nejsou a těch pár ať drží hubu. Co to je ta křištálová noc to je ňákž sklo z Novýho Boru? Že jim to tam rozsekaj, no a co, voni sou bohatý tak si to zas opravěj.
Ano jsem Čech možná taky Žid žid, ale to co mi všichni říkají, že antisemitismus /to je silné slovo spíše lépe to vystihuje, nemám židy rád/ v Češích je tak jako v jiné zemi kdekoliv na světě.
Takže pardon pánové, pan Nahlavězrcátko mi šlápnul do ksichtu a já si pujdu stěžovat k jeho fotrovi na magistrát.
Napadá někoho z Vás kam tohle může zajít?
Kolik lidí si v Německu a po celé Evropě říkalo : To není možný, vždyť mají Goetha, takový kulturní národ, co mi to tu Kohn vypravujou. Někomu to takhle vydrželo až do Auschwitzu na peruňk.
Nemám chuť se nechat přizabít od nějakýho přidavače co mu doma stará zanáší, jen jsem chtěl trochu zjistit zda tu někdo napíše svůj pocit a názor a jak je na tom duše ČŽ /česk.žida/.
já balim kufry tak zas' někdy v lepších časech
l'itraot
Max:
Neviděl bych to tak černě. Česká společnost je vůči neonacismu velmi kritická - na evropské poměry, o USA už vůbec nemluvě. Jde o to, jak je v právním řádu nastavena hranice mezi svobodou slova, projevu a shromažďování vůči zákazu projevů nenávisti.
Třeba v USA, kde je Židů relativně dost a jsou nepoměrně lépe organizovaní a vlivnější než v ČR, by otázka vůbec nezněla, zda neonacisté mají právo říkat co říkají (to je vyřešeno velmi širokým pojetím svobody slova), ale zda svým jednáním neohrožují veřejný pořádek. Pokud by dokázali uskutečnit průvod v klidu, byl by zákon na jejich straně - viz průvody KKK, proti nimž nebylo nikdy zasahováno, byly-li v klidu.
Demokratický právní stát se pozná mj. podle toho, že stejná pravidla platí pro všechny. Takže i v případě průvodu, který se má konat "čirou náhodou" na výročí Křišťálové noci a "čirou náhodou" Josefovem je nutné poskytnout magistrátu dostatečné důkazy o tom, že se bude konat něco protiprávního. Jinak magistrát nemá právo ten průvod zakázat. To je celé.
Prosím, nerad bych byl špatně pochopen - samozřejmě, že je třeba proti náckům jednat, ale podle zákona. Ne se s nimi rvát.
Nenechat si vnutit jejich způsob jednání. Jinak se od nich už zas tak moc lišit nebudeme.
Kufry nebalte :) Časy nejsou až tak zlé. Vlastně jsou docela dobré. I když by mohlo být ještě lépe.
zoom:
Dovolte několik poznámek: především krajní levice je stejně protižidovská resp. protiizraelská a spojená s Palestinci (tim myslim všechny skupiny lumpů kteří chtějí zničit Izrael), takže spojovat se s nimi je přímá a rychlá cesta do pekel.
Demokracie je jistě velmi vysoká hodnota, ovšem ne za každou cenu. Demokraticke je možná jít demonstrovat proti politice Izraele před velvyslanectví každé sudé pondělí v měsíci (s tím nemusím souhlasit, ale je to v mých očích výraz nesouhlasu s politikou státu).
Vybrat si datum, kdy byly před 69 lety vražděni židé a ničené synagogy i na území dnešní CR je nestoudné. Také místo plánovaného průvodu - staré židovské město je symbolem židovského nábožensví v českých zemích, kromě toho si nacisté vybrali židovskou radnici jako místo odkud byly administrativně řízeny transporty do koncentračních táborů.
Pokud český právní systém toto umožňuje potom jej nevidím jako dědice demokratických tradic reprezentovaných prezidentem Masarykem (nelze nevzpomenout jeho roli v polenském procesu), ale mnohem více jako represivního pseudosoudního systému padesátých let, kdy také nebylo opomenuto zdůraznit, že obvinění jsou židovského původu. Důsledky na sebe jistě nedají dlouho čekat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi