Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Kristal nacht in Prag
zoom:
Ještě k tomu mému názoru hrubý pytel, hrubá záplata, v idnes.cz je rozhovor s přeživšim A. Radvanským, podívala jsem se na diskuzi pod článkem a skuečně mě tu utvrdilo v přesvědčení, že asi jiná cesta není. Nezapomeňte, že jsou to zbabělci a ti se nebojí právnických argumentů, ale přestože si hrají na velké machry nechtějí dostat do držky. A to je jediné co na ně platí. Otázka v českém prostředí je ovšem, s kým policie skutečně sympatizuje. Slyšela jsem názor, že skini mají například před cikány velký náskok v oblibě. Nevím jak jsou na tom židi. Je to ale smutné.
Scooolie:
Zbabělci to jsou. Ale proto se bojí i kriminálu. Často jsou to maminky mazlíčci, pro které jen pobyt 24 hodin v cele předběžného zadržení je noční můrou, z níž se týdny počůrávají...
Co se týče toho výprasku, tak to je naprosto špatná cesta. To je JEJICH způsob jednání. Pokud na něj přistoupíme, tak z toho běžný občan nabude dojmu, že "se náckové a Židi servali" a nabude dojmu, že jedni jsou za 18 a druzí bez 2 za 20 (abych parafrázoval oblíbený Večerníček "Kosí bratři"). Oni přesně tohle chtějí. Mít své mučedníky z "napadení Židy" apod.
A ještě jedna věc. Bude-li ten průvod povolený, pak zákon jednoznačně poruší ti, kdo se jej pokusí omezovat nebo zastavit. A nebudu se nijak divit policii, pokud proti nim zakročí.
Vader:
Nebude v rozporu se svym vlastnim prvnim prispevkem, kdyz prohlasim, ze je mi sympaticka stara dobra Svejkova veta "Zabili jste mi strejcka, tak tady mate res drzku!" ;D
Jak naznaceno vyse, z meho hlediska je tu velke dilema mezi zakonem a moralkou. Zakon mi b-huzel nabizi jen reseni nasledku, nikoliv prevenci. A ruku na srdce - co lze cekat od dutych a plesatych hlav na vyroci Kristalove noci ? Zcela jiste nic dobreho.
Osobne zastavam nazor, ze by nacky a fasouny meli rezat od rana do vecera, az by se z toho pokaleli (vse receno velmi eufemisticky). Ale dosahnu kyzeneho, kdyz pujdu a valecnou sekerou po vikingskem praprapraprapredkovi jich par definitivne zpacifikuju ? Myslim, ze bych dosahl spise praveho opaku.
Nezbyva, nez se snazit prosadit bud zmenu legislativy, nebo poslat NO a jine mente capty mimo zakon.
Scooolie:
Vader ;D ;D ;D
K tomu ti řeknu jednu věc: Nelze připustit žádné násilí a boje v ulicích. Kdokoliv se pokusí brát zákon namísto státu do svých rukou, musí být bez výjimky potrestán. Ať je to kdokoliv. A mým jediným přáním je, aby se odpůrci neonacistů nenechali chytit do pasti a nestali se oni sami porušovateli zákona. Protože pak by to museli být oni, kdo by byl po zásluze potrestán.
Elazar:
Nevim nevim, prijde mi, ze se bavime pouze o jedne bitve v dlouhem, nikdy nekoncicim boji.
Predstavme si nasledujici situaci. Sezenem dost lidi, aby obkrouzili trasu pruvodu nacku, zkratka klidna "protidemonstrace" - jen jim ten jejich parademars trochu zneprijemnit.
Dojde k nasili - dejme tomu, ze ho vyprovokuji nackove. Vse bude natoceno a zdokumentovano, takze bude moci byt receno, kdo to rozpoutal. Dojde k bitce. Nekolik rozbitych ust. Jeden nacek to treba neprezije. Bude zabit v sebeobrane, kdyz vytahne pistoli nebo nuz. Soud prohledne zaznamy, vypovedi svedku a dospeje k nazoru, ze nacek jednal protipravne etc. a tudiz se nejedna ani o vrazdu, ani o zabiti. Vetsinova populace si na to rekne: Ano, zide se jen branili, soud rozhodl spravedlive.
Opravdu si myslite, ze to tak bude??? Ze se vetsina zastane zidu, co prave zabili "dobreho ceskeho hocha"? Jeden mrtvy nacek, zabity rukou zida - a mame na krku pogrom jako za starych casu. Protoze problem s nacky si musi kazdy narod vyresit sam, od nas jakekoli reseni neprijme. My si take musime problemy s nasimi (zidovskymi) nacky vyresit sami (a nemyslim ted ty, co cmaraji hakenkrajce v Izraeli, to nejsou zide).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi