Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Kristal nacht in Prag

<< < (22/26) > >>

Elazar:
Zoom, pri vsi ucte, mohu se zeptat, jak rozeznate protestujicho levicaka a protestujiciho pravicaka? A chcete mi tvrdit, ze lide, kteri protestuji proti propousteni arabskych teroristu jsou "levice"?

Takovy argument typu "to je levice.." bych zrovna od Vas necekal. Vy sama byste mela nejlepe vedet, ze v Izraeli rozdil mezi levici a pravici v evropskem pojeti neexistuje, protoze "levicaci" se nekdy chovaji jako mnohem vetsi narodovci, nez "pravicaci", a "pravicaci" casto vykazuji neuveritelne socialni citeni, o kterem by se i evropskym "levicakum" mohlo jen nechat zdat.

Ohledne tech demonstraci pred vyhnanim jsem na tom se zdroji podobne jako Vy, z prvni (nekdy zel z druhe) ruky. Ty moje zase znely, ze probihaly vice mene standardne, s pouze lokalnimi excesy. Ale mozna by to chtelo nekoho, kdo na takove demonstraci opravdu byl a dostal tam na budku. Moje zkusenosti z izraelskych demonstraci, kde jsem byl (at uz ajko aktivni nebo pasivni ucastnik) mi rikaji, ze to je izraelsky narodni sport (skoda ze ho Lubomir nema ve svych statistikach) a pokud k nejakemu nasili dojde, je to vzajemne (castecne i diky tomu, ze izraelsti policajti se na demonstracich nechovaji jako cesti, tj. v rukavickach)

Yan: Prectu si Jicchaka, prectu si neco z ceskeho tisku, pak neco z Ha?aretz, mozna i Ma?ariv, kdyz ma opravdu chut se o necem dozvedet - a nekde v tom pruniku je mozna pravda.... Ma metoda u 90% zprav je: Odmyslete si veskere sceny z akcnich filmu, uberte trochu te krve, pocet zranenych a mrtvych zkratte o polovinu - a nejak tak to bylo. Pral bych treba vsem obhajcum intifady videt, jak takova "intifada" v Ramallahu opravdu probihala. Ve skutecnosti to byla koulovana a naprosto k smichu.

Scooolie:
Tak myslím, že Zoom když mluví o levici a pravici, tak to bere podle izraelského dělení, ne podle evropského. Levičáci jsou ti, kdo chtějí rozdělit Jeruzalém, vandalizují židovské obce v Judeji a Samaří, chtěli by dát Arabům Golany, atd. Pravice jsou ti, kdo chtějí pravý opak.

A jak se rozeznají? No, třeba podle toho co skandují nebo mají na transparentech, ne? S hesly "Mír ihned" a "Konec okupace Palestiny" to asi nebude nikdo jiný, než levicoví extrémisté, ne?

O sociálním cítění netřeba debatovat - to přece v Izraeli není primárním kritériem dělení na levici a pravici.

S tím čtení zpráv je to ovšem přesný postřeh  ;)

Samuel:
Citace z článku " Kdo má rozehnat neonacisty v Praze? Policie!"

"My jsme ti, kdo zákony dodržují. Zákony mohou být nedokonalé, nicméně my je respektujeme, v plné důvěře v demokratický a právní stát. Ve stát, který si jistě poradí s těmi, kdo jeho zákony pohrdají a silou se snaží prosadit ?svoji pravdu.?"

Ne, že bych měl něco proti důvěře Scooolieho v náš stát, ostatně každý máme pro něco slabost :), ale já v právní stát v Česku, kde na zákony čas od času nebo systematicky kašle dle mého odhadu minimálně 80% dospělé populace napříč všemi sociálními skupinami, nevěřím.
Proč bych měl po všech zkušenostech zrovna v tuto chvíli být přesvědčen, že si stát dokáže zjednat právo, když to nedokáže ve spoustě jiných případů.
Tím nechci říci, že se připravuji na bitky s nacisty, jen mi přijde naivní se utěšovat, že tu situaci stát zvládne.
Podle mě policisté s tíží a nechutí budou schopni obě nebo více skupin oddělit od sebe, ale nacistům to k jejich účelu, tedy propagaci, bude stačit. Do zpráv se dostanou, kus plánované cesty v doprovodu policistů stejně urazí, své si zakřičí, někoho dříve či později napadnou a zbijí. To vše jako vždy vyšumí do vytracena ...

levi:
no to ses Same držel mimo pěkně dlouho :), to už Tě to muselo tady pěkně nadzvednout
taky ti přijde, že někteří chtějí z diskutujících žijí někde jinde než v Čechách?

ona ta kavárrenská slušnost má své meze asi trochu posunutý, možná až do "aussteigen, raus, Bahnhof Auschwitz" :(

takže v chobotu si brnkneme  8) agent 007

-----------------------
ale jinak docela slušná diskuze a výměna názorů co Vy klucká nato :)

Scooolie:

--- Citace: Samuel kdy  9. Listopadu 2007, 13:14:12 ---Ne, že bych měl něco proti důvěře Scooolieho v náš stát, ostatně každý máme pro něco slabost :), ale já v právní stát v Česku, kde na zákony čas od času nebo systematicky kašle dle mého odhadu minimálně 80% dospělé populace napříč všemi sociálními skupinami, nevěřím.
Proč bych měl po všech zkušenostech zrovna v tuto chvíli být přesvědčen, že si stát dokáže zjednat právo, když to nedokáže ve spoustě jiných případů.
Tím nechci říci, že se připravuji na bitky s nacisty, jen mi přijde naivní se utěšovat, že tu situaci stát zvládne.
Podle mě policisté s tíží a nechutí budou schopni obě nebo více skupin oddělit od sebe, ale nacistům to k jejich účelu, tedy propagaci, bude stačit. Do zpráv se dostanou, kus plánované cesty v doprovodu policistů stejně urazí, své si zakřičí, někoho dříve či později napadnou a zbijí. To vše jako vždy vyšumí do vytracena ...

--- Ukončit citaci ---

Ta moje důvěra není zdaleka tak naivní, jak může vypadat. Je to úpěnlivá touha věřit, že tento stát dokáže přiměřeně reagovat na neonacistické provokace, a současně úpěnlivá touha po tom, aby se čeští Židé a jejich příznivci nediskvalifikovali tím, že přijmou stejné metody chování jako neonacistická chátra.

Prohlášení typu "zastavit i za cenu fyzického střetu" mě opravdu trápí. Zastávám názor, že zákony má dodržovat každý - a to, že nějací extrémisté chtějí provokovat přece není důvodem k tomu, aby se slušní lidé začali chovat jako anarchističtí bitkaři.

Co se týče propagace neonacistů, pak musím zopakovat svůj názor - přispěla k ní nejvíce hysterie, která se rozvinula ohledně chystaného provokačního pochodu. Provokací bezvýznamného spolku lidí, stojících na okraji společnosti, se zabývají všechna hlavní média. Každý známější politik považuje za potřebné se k těmto bezvýznamných nácíčkům vyjadřovat. Šíří se hysterie, jako by onen pochod měl být koncem světa, jemuž je nutné zabránit stůj co stůj, bez ohledu na zákony... Je to paradoxní, ale k propagaci nácků nejvíce přispěla ta část pražských Židů, která se na této mediální kampani podílí. Z tlupy pitomců udělali gigantické nepřátele, proti nimž se musí sjednotit celý svět.

Přitom stačilo v klidu vyčkat, až se parta nácíčků shromáždí na okraji Starého židovského města a úředník magistrátu mohl oznámit, že před hodinou byl vydán zákaz shromáždění a necht se proto rozejdou... Po 5 minutách by začala pracovat zásahová jednotka policie. Mohla z toho být 10 řádková zpráva na str. 5 celostátních deníků, resp. 20 sekundová zpráva v televizních novinách.

Namísto toho mají nácíčci reklamu, o jaké se jim nesnilo  :(

Chce to méně hysterie a více přemýšlení.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi