Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

údajný výrok r. Kooka

<< < (2/6) > >>

Yan:

--- Citace: Elazar kdy 10. Září 2007, 23:18:08 ---Ke kritice vyrazu "goyima" se pripojuji

--- Ukončit citaci ---

Tak teď už tomu fakt nerozumim......

--- Citace: Yan kdy 14. Srpna 2007, 12:27:29 ---
--- Citace: Max kdy 13. Srpna 2007, 12:33:38 ---....... "Mili bratia gojim..."

--- Ukončit citaci ---
V rámci pochopení toho vtipu, mohl by mi někdo objasnit: co je to gojim? Případně v čem je ten vtip?
Myslim to vážně. Je mi jasný že v tom slově "gojim" je skryta ta pointa, jen mi uniká.

--- Ukončit citaci ---

--- Citace: Vader kdy 14. Srpna 2007, 15:55:23 ---
--- Citace: Samuel kdy 14. Srpna 2007, 13:04:51 ---"goj" je hebrejský výraz pro označení člověka nežidovského vyznání, zpravidla křesťana. "gojim" je pak množné číslo.

--- Ukončit citaci ---
Jeste bych si dovolil podotknout, ze nezidy je vyraz goj/gojim hapan veskrze pejorativne  ;)

--- Ukončit citaci ---

V.Neckar jr:
"Proč nejsem muslim" vyšlo stejně jako Shahak a Bakalář v olomoucké Votobii. Tu Shahakovu knížku nemám pročtenou celou, ale možná, že sem pár dotazů na základě četby přihodím. Neberte to jako provokaci jen porovnávám různé zdroje a snažím se dozvědět nové věci. Pokud jde o to Bakalářovo TSV ta knížka je dost slabá. Celkem ještě ujde ta první část Rozdíly mezi rasami ale prostředek nejobsáhlejší o judaismu je dost účelově poslepovaný z různých zdrojů (nejvíc od jakéhosi amerického psychologa McDonalda z UCLA o kterém dr benwey na Zvědavci psal že je nácek) a ta kapitola o eugenice je taky hodně slabá a podle mne asi vůbec nejvíc nebezpečná. Bakaláře fascinuje představa společnosti, která je řízena jakýmsi eugenickými zásadami jak se to údajně praktikuje v totalitních a autoritářských režimech jako je Čína nebo Singapur. Asi nečetl Brave New World jiank by věděl že i ti s dvoumístným IQ jsou pro společnost užiteční :-))
Jinak Bakalář většinou citace uvádí (i když některé jsou prý vytržené z kontextu) ale toho rabbiho Kooka opsal čert ví kde.

Vader:

--- Citace: Yan kdy 10. Září 2007, 23:26:54 ---
--- Citace: Elazar kdy 10. Září 2007, 23:18:08 ---Ke kritice vyrazu "goyima" se pripojuji

--- Ukončit citaci ---

--- Ukončit citaci ---

Je to proste - nikdo znaly realii nemohl o jednotlivci (singular) rict, ze je "gojim" (plural). To je proste blbost, kterou prevzali nackove z "Protokolu"  ;D Ergo se tim odhaluje autenticnost vyroku.

Elazar:

--- Citace: Yan kdy 10. Září 2007, 23:26:54 ---

--- Ukončit citaci ---

Jednoduché - asi jako kdybys mluvil o člověkách nebo o lidovi. Viz Vader.
--- Ukončit citaci ---

Elazar:

--- Citace: V.Neckar jr kdy 11. Září 2007, 01:53:50 ---"Proč nejsem muslim" vyšlo stejně jako Shahak a Bakalář v olomoucké Votobii. Tu Shahakovu knížku nemám pročtenou celou, ale možná, že sem pár dotazů na základě četby přihodím. Neberte to jako provokaci jen porovnávám různé zdroje a snažím se dozvědět nové věci. Pokud jde o to Bakalářovo TSV ta knížka je dost slabá. Celkem ještě ujde ta první část Rozdíly mezi rasami ale prostředek nejobsáhlejší o judaismu je dost účelově poslepovaný z různých zdrojů (nejvíc od jakéhosi amerického psychologa McDonalda z UCLA o kterém dr benwey na Zvědavci psal že je nácek) a ta kapitola o eugenice je taky hodně slabá a podle mne asi vůbec nejvíc nebezpečná. Bakaláře fascinuje představa společnosti, která je řízena jakýmsi eugenickými zásadami jak se to údajně praktikuje v totalitních a autoritářských režimech jako je Čína nebo Singapur. Asi nečetl Brave New World jiank by věděl že i ti s dvoumístným IQ jsou pro společnost užiteční :-))
Jinak Bakalář většinou citace uvádí (i když některé jsou prý vytržené z kontextu) ale toho rabbiho Kooka opsal čert ví kde.

--- Ukončit citaci ---

Alespoň nemůžeme obviňovat Votobii z nějaké předpojatosti. Zkrátka berou jen brak, co by se mohl dobře prodat,

Ohledně "citace" z Kooka - přemýšlel jsem nad tím a zajímalo by mě, jak té větě rozumíš ty. Respektive, pokud tě pohoršuje, tak čím.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi