Judaismus > Obecná náboženská debata
Lze pouzit koberecek typu "muslimak" ?
eleazar:
--- Citace: Vodník kdy 5. Ledna 2009, 11:18:20 ---
--- Citace: Vader kdy 4. Ledna 2009, 17:38:35 ---
--- Citace: Vodník kdy 4. Ledna 2009, 14:12:20 ---Vaše úvaha, co by Ježíš dělal nebo nedělal, může být sice zajímavá, ale má stejně málo naděje na jistou odpověď, jako co by dělal Ježíš s internetem, automobily, globalisací, MacDonaldem, Českou republikou nebo státem Israel.
--- Ukončit citaci ---
Prinejmensim u otazky internetu jsem si skoro jisty. Zalozil by blog a siril sve uceni globalne. Bez urazky a ironie.
--- Ukončit citaci ---
Víte, tím si můžete být skoro jist jako žid. Ve Vaší optice je Ježíš Nazaretský pomatený prorok (v lepším případě) nebo rouhač (v tom horším), který přišel, aby šířil nějaké učení. Ale pro tradičního křesťana Ježíš Kristus vůbec nepřišel, aby šířil nějaké učení (on v podstatě žádné zbrusu nové učení ani nepřinesl, pouze ozřejmil a aktualisoval to stěžejní ze SZ).
--- Ukončit citaci ---
Vodníku, já s Vámi úplně nesouhlasím, třeba se Vader opravdu snaží pochopit nejznámějšího žida historie.
Vodník:
--- Citace: eleazar kdy 5. Ledna 2009, 13:25:53 ---Vodníku, já s Vámi úplně nesouhlasím, třeba se Vader opravdu snaží pochopit nejznámějšího žida historie.
--- Ukončit citaci ---
Já o tom nepochybuji. Jen si myslím, že jeho pochopení jakožto věřícího žida bude vždy zásadně odlišné od mého, jakožto věřícího křesťana. Jedním z důsledků toho rozdílného vidění je mj. i odhadovaný postoj Ježíše k internetu. :)
Vader:
--- Citace: eleazar kdy 5. Ledna 2009, 13:25:53 ---Vodníku, já s Vámi úplně nesouhlasím, třeba se Vader opravdu snaží pochopit nejznámějšího žida historie.
--- Ukončit citaci ---
Ne tak docela, ja se v prve rade snazim najit a pochopit alespon naznak kauzality (nikoliv korelace) u vynalezu Shaula z Tarsu a Tenachem.
Vader:
--- Citace: Vodník kdy 5. Ledna 2009, 11:18:20 ---Ve Vaší optice je Ježíš Nazaretský pomatený prorok (v lepším případě) nebo rouhač (v tom horším)...
--- Ukončit citaci ---
Budu tu opet za toho, kdo je nediplomaticky a vyvolava flamewars, ale v me optice je samozvanym pomatenym prorokem. Rouhacem samozrejmne taky, ale proti jeho nasledovnikum a Shaulovi z Tarsu je to jeste slabe kafe.
--- Citovat ---Ale pro tradičního křesťana Ježíš Kristus vůbec nepřišel, aby šířil nějaké učení (on v podstatě žádné zbrusu nové učení ani nepřinesl, pouze ozřejmil a aktualisoval to stěžejní ze SZ).
--- Ukončit citaci ---
Od aktualizaci a novych vyhlasek jsou snad pravi proroci (tzn. ti, jejichz slova se naplni na 100%, nikoliv na slabe 1%, a to mu jeste fandim, nebo spise beru v potaz statistickou odchylku) vyslani od HaShem.
--- Citovat ---On přišel na zem proto, aby se stal člověkem a vzal na sebe lidskou přirozenost. Tím ji proměnil a učinil ji schopnou mít podíl na Božství - nikoli v Jeho podstatě, ale v Jeho energiích, "adopcí" (blahodatí). O tom je ta známá frase sv. Atanáše (předtím už u sv. Ireneje): "Bůh se stal člověkem, aby se člověk mohl stát Bohem". (Tento výrok rád parafrasuji v hinduismu "Átma se stalo Májou, aby se Mája mohla stát Átmou" nebo v buddhismu "Nirvána se stala samsárou, aby se samsára mohla stát nirvánou".) Dále pak poněkud obskurní úkol (který je ale pro západní křesťany tím nejpřednějším), že svou smrtí vykoupil naše hříchy, vzal na sebe naše viny, přinesl za ně oběť - Sebe Sama.
--- Ukončit citaci ---
OMG ale PROC ? Copak stvoritel vseho, jehoz nejmensimm dilem je nas vesmir, potrebuje oplodnovat panny pomoci holubu nebo ceho to a delat psi kusy ? A od kdy HaShem presel na politiku lidskych obeti ? Proc o tom nedal predem vedet, kdyz v kdejake vete Tenachu vidite NZ prislib. Je snad fandou Hamasu ?? A clovek stat se B-hem ? Jezismarja to je tak strasna hereze, ze jsem si musel odplivnout, koberec nekoberec.
--- Citovat ---Ať tak nebo onak, v obou těchto úkolech by Mu byl internet prd platný, to jistě chápete. :D
--- Ukončit citaci ---
Ne, prominte, jsem totalne v soku, naprosto nechapu,proc by se nemohl nechat popravit v online prenosu.
Vader:
Jeste jednou se pratelum krestanum omlouvam za sve vylevy (za kterymi si stojim). Mym cilem neni vas urazet, i kdyz to tak asi vyzniva :'( Beru vas jako slepotou ranene pratele, rozhodne ne nepratele.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi