Milá Mílo. Máte dobré srdce. Uvažte kolik takových maminek bylo smutných při poslední libanonské válce. Jednotlivé příběhy padlých by měly být předčítány. Kolik tisíců padlých bylo v předešlých válkách za svobodu Erec Jisrael. Proto je Erec Jisrael tak milovaný kus země – protože život v něm je vykoupen životy tisíců vojáků a zabitých civilistů – protože to není jen tak nějaká koupená parcela, ze které se odejde, když nás to na ní už nebaví, anebo ji pronajmeme nějakému sousedovi. V Izraeli není rodiny, která by neměla mezi svými blízkými padlého a která by hrdě nesnášela svůj smutek. Izrael je země, ze které i když se vzdálíte, slyšíte, že vás volá. A to je něco, co jen tak některá země nemá.
Na adresu adminů a příslušných net-engineerů mám prosbu a přimlouvám se za následující: nešlo by vytvořit jakousi virtuální vitrínu se jmény, vlajkou a pokud možno fotkami aktuálně padlých chajalim spolu s plápolajícím plamínkem vedle jména? Myslím, že by si to ti kluci a dívky zasloužili. Minulá období by byla vyjádřena pouze rámcově např. za padlé ve válce za nezávislost + plamínek, za padlé ve válce v r. 1956+ plamínek, milchama šešet jomim 1966 +plamínek, war of attrition 1967 + plamínek, milchama jom kipur+plamínek, milchama 1982 + plamínek, 2. libanonská+ plamínek, protože by bylo asi technicky neuskutečnitelné na tomto webu zde pověsit všechna jména. Vždy o jom hazikaron, resp. o jom haacmaut by se tato vitrína na poctu těm všem, kterým Erec vděčí za svoji svobodu a život, nějak osvětlila či patřičně okrášlila.
Dokážu si představit jaká s tím bude event. práce, ale protože to neumím, přál bych si k tomu někoho přemluvit.
Určitě na to už museli někde přijít, a určitě se to někde už praktikuje, ale zde by se to slušelo rovněž. Jsem ochoten na to finančně přispět, event. to zacvakat celé.
V podstatě mě na tento nápad přivedla Míla.
gv