Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Zajímavé články
Scooolie:
Já jsem nikdy neříkal, že souhlasím se vším, co Michal Semín kdy napsal nebo řekl. Jen mi přijde špatné nasazovat mu psí hlavu. To si prostě nezaslouží.
K těm citacím:
ad 1) To je pouze zcela formální věc. Je přece jasné, že neříkám nic o čem bych nebyl přesvědčen, ne? Takže uvádět každý výrok slovy: "Podle mého názoru..." je pleonasmus. Uvádět o čí názor se jedná má smysl jen tehdy, pokud uvádím stanoviska někoho jiného nebo pokud se střídají stanoviska někoho jiného a stanoviska má. Pokud je jasné, že hovořím sám za sebe, pak je zhola zbytečné tam vsouvat slovní vatu. Pokud jsem o něčem subjektivně přesvědčen jako o správném, pak to pro mě má status objektivního.
ad 2) Tento citát je myslím přesný. Jednoznačné odmítnutí JK (jako mesiáše) lze považovat za jeden z charakteristických znaků judaismu od řekněme 1. století. Teoreticky sice judaismus nemusí mít potřebu se vymezovat, nicméně praxe naopak přinesla (z důvodu ochrany čistoty náboženských postojů) jednoznačné vymezení se. A samozřejmě i křesťané se vymezovali a vymezují vůči židům.
ad 3) Souhlasím. Naprosto zcestný příměr.
S výroky pana Semína není nutné vždy souhlasit, dokonce s nimi není třeba souhlasit prakticky nikdy. Což nic nemění na tom, že (s výjimkou toho výroku o holocaustu) jsou zcela v souladu se standardními názory Římskokatolické církve a- světe div se - ten 1) a 2) myslím, že jsou zcela standardní v prakticky všech křesťanských směrech.
U toho respektování autority šlo o něco jiného. Oni uznávali papeže, ale odmítli se podřídit konkrétnímu příkazu, týkajícímu se respektování tehdejšího výkladu závěrů II. VatKoncilu a zákazu vysvěcovat další kněze. Toto porušení dle CIC znamenalo "ze zákona" exkomunikaci. Nicméně se zdá, že dojde postupně k usmíření.
Popravdě nevidím v názorech konzervativních katolíků žádný velký problém. Tedy v názorech na společnosti. S věroukou bych samozřejmě měl značné problémy - ale vzhledem k tomu, že nejsem katolík, tak je mi to celkem jedno a respektuji jejich právo na vlastní postoj....
Scooolie:
https://zpravy.idnes.cz/rodina-ukryvala-zida-nemuzou-ji-to-zapomenout-fq3-/zahranicni.asp?c=A071021_110851_zahranicni_jan
Tomsik:
--- Citace: Scooolie kdy 21. Října 2007, 13:21:48 ---https://zpravy.idnes.cz/rodina-ukryvala-zida-nemuzou-ji-to-zapomenout-fq3-/zahranicni.asp?c=A071021_110851_zahranicni_jan
--- Ukončit citaci ---
Smutné...a k zamyšlení.
Scooolie:
Jediné, co ve mě vzbuzuje naději je, že ten současný nákres opravdu mohl být dílkem nějakých 12 letých děcek, které z toho ani neměly rozum. Nicméně pro starou paní je to i tak stresující více než dost.
fanuel:
--- Citace: Scooolie kdy 21. Října 2007, 20:35:26 ---Jediné, co ve mě vzbuzuje naději je, že ten současný nákres opravdu mohl být dílkem nějakých 12 letých děcek, které z toho ani neměly rozum. Nicméně pro starou paní je to i tak stresující více než dost.
--- Ukončit citaci ---
Zdravím,osobně bych to nepodceňoval,dvanáctiletí nemůžou nic vědět ti se to dozví od dospělích antisemitů, a pak konají.Co dělají státní orgány tiše mlčí ono je to jenom hra že????Nebudeme se vzrušovat. A nenapadlo někoho že to je takový lakmusový papírek co společnost udělá jak bude reagovat.Stanek (Fanuel)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi