Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Kořeny nenávisti

<< < (2/2)

talarich:
Já toho slýchával od židů spoustu. A od křesťanů ještě mnohem víc. Těch vysvětlení ať už od židů nebo od křesťanů je mraky. Vy jste si z nějakého důvodu vybral zrovna tento, ale zatím jste nebyl schopen ho podložit.

Karels:

--- Citovat ---Nenávist plyne právě mnohdy z toho, že vím zcela přesně, jak bude dotyčný jednat a nesouhlasím s tím. Platí to i o současné anti muslimské vlně nenávisti.
--- Ukončit citaci ---

Jenomže je otázka, nakolik je vytvořený mediální obraz o islámu a muslimech pravdivý se skutečností. A kde můžu čerpat informace, když můj soused není muslim? Na jedné straně bych byl rád, kdybych se dozvěděl, že tzv. IS je postavený jenom na mylném výkladu Koránu, o čemž se mě snaží přesvědčovat tzv. umírnění muslimové.

Na druhou stranu jsou svědectví křesťanů z oblasti Iráku a ti hovoří jinak: Muslimům se nedá věřit. Komu mám tedy věřit, médiím a umírněným muslimům, podobně mluví i prof. Halík, nebo raději věřit vlastní (duchovní) rodině - tj. křesťanům z Iráku, kteří nás před muslimy v Evropě varují?!

A nějaké texty, které ospravedlňují násilí muslimů vůči nemuslimům určitě v Koránu najdu. A tady je ještě jedna věc, nakolik se mám dozvědět to, co muslimové chtějí, abych věděl, zatímco pravou skutečnost před námi tají? Respektive nakolik jsou důvěryhodným partnerem k diskuzi?

talarich:
Já netvrdím, že názor lidí, co mají nenávist k muslimům, je pravdivý. To je z hlediska argumentace irelevantní. Já tvrdím, že není pravda, že kořenem nenávisti je strach z neznámého. A tvrdím, že už to zcela určitě není pravda v případě nenávisti vůči židům.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi