Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Vtipy

<< < (12/84) > >>

gvodrazka:
 :)

Z nově vyšlé knížečky od rabi Niltona Bondera ?Jidiše kop?. Vřele doporučuji pro osvěžení mysli.

Moric chodil pravidelně hrát karty s kamarádem Egonem. Jednou se u karet pohádali a Moric zlostně vykřikl: ? Co mohu čekat od člověka, který každý den hraje karty s někým, kdo každý den hraje s člověkem jako jsem já!?

Do ordinace doktora Neyrowitze  se vpotácela dvaaosmdesátiletá žena. ? Pane doktore,? řekla mu, ?necítím se moc dobře.?
?Je mi to líto paní Krupnicková, jisté věci nevyléčí ani moderní medicína. Ani ta vám nepomůže omládnout.?
Paní Krupnicková odsekla: ?Kdo se vás o to prosí, pane doktore?Já chci abyste mi pomohl stárnout.?

?. a spousta jiných, i když to není jen o anekdotách.

Šabat šalom všem

:)
gv

Scooolie:
"Promiňte prosím, jaký máte názor na nedostatek hovězího masa?"

USA: Co je to nedostatek?
Íran: Co je to názor?
Somálsko: Co je to hovězí maso?
Izrael: Co je to promiňte prosím?

gvodrazka:
 ;)

U muže na smrtelné posteli sedí rabi a dává mu útěchu. Pak si k němu přisedne blíže a zeptá se ho, zda chce vyznat nějaké hříchy. Muž neotálí a spustí: ?Zabil jsem, nadával jsem rodičům, kradl jsem?atd.? - prostě nevynechá jediné přikázání. Rabi se děsí: ? Můj synu, vždyť jsi žid, hezký a dobročinný muž, jak jsi mohl spáchat všechna tahle zvěrstva??
Muž odpoví s unaveným úsměvem: ?Rabi, možná proto, že jste chtěli, aby to bylo vyryté do kamene.?

:D
gv

Samuel:
Moric leží na smrtelné posteli. Venku zuří sněhová bouře, vítr žene sníh proti oknům, prostě hrůza. Moric zavolá svou ženu a říká: "Sára, blíží se můj konec, zavolej kněze."
Sára se zhrozí: "Moric, neblázni, to se chceš na smrtelný posteli vzdát víry svých předků ? To chceš to vše zradit ?"
- "Kdo mluví o zradě a vzdávání se víry, Sára ? Ale přeci nebudu hnát našeho rabiho do takové sloty."

gvodrazka:
 ;D
Je to síla!

Ale ještě jeden z u.s. luhů a hájů:

Abe a Ester letí do Austrálie oslavit 40. výročí jejich chupe. Uprostřed cesty kapitán ohlásí: ?Dámy a pánové, pro poruchu letadla jsme nuceni nouzově přistát na jakémsi neznámém pustém ostrůvku, který vůbec nemáme na mapách..? Přistání se povede, ale porouchá se absolutně spojení, takže vzniká otázka, jak dlouho zde budou, bez vody, jídla?
Abe se zeptá Ester:  ?Zýsele, zaplatila jsi naše členské poplatky u Bejt Šalom synagogy??
Ester: ?Ne, drahoušku??
Abe ještě roztřesený z přistání se ptá znovu : ?Bubele, zaplatila jsi náš závazek u  United Jewish Appeal??
Ester: ?Oj vavoj, zapomněla jsem poslat šek?!?
A Abe se ptá znovu: ?Ester, nevzpomínáš si, zaplatili jsme náš slib Fondu na vybudování synagogy??
Ester: ?Promiň, feigele, ale i na to jsem zapomněla??
Abe obejme Ester a dá jí největší polibek za celých 40 let. ?Jsme zachráněni! Brzy si nás najdou!?

;)
gv

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi