Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Vtipy
Albert Ahornchen:
Abeles, vědí, že ten náš nový rabín dělá zázraky?
Nemluvěj, Kohn, opravdu?
Znají, Abeles, Roubíčka?
Toho, co chodí o berlích?
Nemlich toho. Tak včera se tenhle Roubíček belhá kolem synagogy, před ní stojí nový rabín, a najednou zvolá: Roubíček, odhoďte berle!
A copak se, Kohn, stalo?
To si, Abeles, nedovedou představit, jak si Roubíček namlátil držku! :D :D
Albert Ahornchen:
Pan Kirshner si chtěl pronajmout byt. Majitel bytu si jej pečlivě prohlédl a řekl: "Židům byty nepronajímám." "Ale já nejsem žid, já jsem katolík," namítl muž. "Jak vám to mám dokázat?" "Velmi snadno," prohlásil muž a vyzkoušel ho ze znalostí Nového zákona. Když na své otázky dostal správné odpovědi, ukázal mu ještě obrázek jesliček a zeptal se: "Proč leží Ježíšek na slámě?" "Asi proto," odsekl kirschner, "že už tehdy se našli gójové , co odmítali pronajmout židům i tu nejskromější komůrku."
Tamar:
Za židem Löblem přišel na začátku zimy dřevorubec Sergej Ivanovič, zda by mu nepůjčil rubl na vodku, na jaře mu vrátí dva a prozatím dá do zástavy dá svoji sekyru. Löbl souhlasil, vzal sekyru do zástavy, půjčil dřevorubci rubl na vodku a ten se chystal odejít. Löbl na něj zavolal: "Sergeji Ivanoviči, na jaře se vám ale budou splácet těžko dva ruble, nechcete si splatit polovinu už teď?"
"A to má pravdu...", uvažoval dřevorubec a tak hned rubl z dluhu zaplatil a odešel domů. Doma sedí a přemýšlí a v duchu si říká: "Tak vodku nemám, rubl nemám, sekyru nemám a ještě rubl dlužím. Čím to je že ten Löbl měl zase pravdu."
;D
Albert Ahornchen:
Khon na smrtelné posteli nařídil, aby mu zavolali kněze. Ten, domnívaje se, že na poslední chvíli se Khon rozhodl konvertovat na víru pravou, rychle pospíchá k umírajícímu. Ten mu diktuje dlouze testament, ale o nějakém přestupování na víru nepadne ani slovo. Kněz byl hodně trpělivý, ale nakonec mu to nedalo a ptá se:
"A pročpak jste si, pane Khon nezavolal vašeho rabína?"
"Vy jste se zbláznil! Při mé nakažlivé chorobě?"
Albert Ahornchen:
K bohatému panu Taubrovi přišel šnorer o podporu.
Ale pan Tauber má své zásady. Pravil:
"Almužnu vám nedám, ale poskytnu vám příležitost si vydělat. Můžete pracovat u mě na zahradě?"
"Kolik platíte?"
"Křesťanovi dávám deset korun denně, ale vám dám patnáct korun."
"Mám pro vás návrh," pravil, " Dávejte mi denně jen pět korun a za těch deset si najměte křesťana..."
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi