Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Vtipy
eleazar:
--- Citace: Vader kdy 24. Prosince 2008, 15:28:12 ---Hodne nevhodnej mi prijde. Ale veselte se dal ;)
--- Ukončit citaci ---
Mně přijde trošičku nepřesný, ale o to víc vtipný :D :D :D
chawwa:
tož dost řečí a dáme další..fórum je o vtipech.
- Jak se máte,pane Kohn?
- Samozřejmě dobře!
- Jak je to možné, že vy vždy odpovídáte DOBŘE?
- Víte, pane Weiss, já nevím, kdo se mě ptá, zda je to přítel, nebo nepřítel. Když je to přítel a řeknu dobře, má radost. Řekl-li bych- špatně, měl by bolest. Proč mám příteli dělat bolest? Tak říkám DOBŘE. Je-li ten, kdo se mě ptá, můj nepřítel a řeknu mu, že se mám dobře, bude mít vztek. Řeknu-li ŠPATNĚ, bude mít radost.
Řekněte mi, pane Weiss, proč bych já měl dělat radost svému nepříteli?
eleazar:
Jeden z dob dávno minulých.
Mladý Chálid Myšál se touží státi teroristou a obracivše se na nejpovolanějšího z povolaných, dohodne si audienci u Jásira Arafata, což mu vzhledem k jeho mládí nedá příliš mnoho námahy.
Když ke kýžené audienci dojde, Arafat právě svačí notně omaštěnou ševarmu. Myšál pozvolna spustí pečlivě připravený monolog, ale Arafat se zdá býti zaujat spíše jinými přednostmi mladého Myšála, než jeho rétorikou. Dokonce je zaujat tak, že mu kousek masa vypadne z roztřesených rukou na kefíju, uleví si:"A vypadám jako prase!"
Myšál mu nato odpoví:"Nejen, že vypadáš jako prase, ale ještě sis ušpinil šaty."
chawwa:
Sako
V Jeruzalémě byl velký banket při příležitosti státního svátku Dne samostatnosti. Přítomen v salonku pro zvlášť významné hosty byl též populární generál Moše Daján.
Během přípitku si tehdejší prezident všiml, že si Daján jako obvykle opět sundal sako a seděl jen tak v košili s rozhaleným límcem. Diskrétně k němu přišel a pošeptal mu:
- Prosím tě, ty nevidíš tady tu diplomatickou elitu? Klidně si sundáš sako, jako bys byl u vás v kibucu.
- Já to mám povolené od anglické královny, řekl Daján.
- Co to povídáš? To mi musíš vysvětlit!
- Když jsem byl v Londýně na té velké slávě, co dávala královna Alžběta, taky jsem si sundal to otravné sako. Královna si toho okamžitě všimla a řekla mi: Pane generále, sako na slavnostní recepci si můžete svlékat tam u vás v Izraeli!
chawwa:
Cepy a palcáty
Jedním z nejrozšířenějších židovských povolání bývalo cesťáctví, kterému se nyní říká učeně dealerství. V časech první masarykovské republiky jezdili židovští agenti různých firem po zemi, navštěvovali obchodníky a nabízeli zboží, jehož vzorky obvykle vozili s sebou a předváděli potenciálním zájemcům přímo na místě. Případná objednávka byla často přímo závislá na cesťákových přesvědčovacích schopnostech. Cesťáci se navzájem většinou znali. Potkávali se na nádražích a ve vlacích. Znali nazpaměť jízdní řády a levná místa k přespání. V nekuřáckém kupé zrychleného vlaku jel pražský cesťák pan Weintraub směrem na Tábor. Spolu s ním seděl v kupé jeden důstojník. Slovo dalo slovo a rozvinul se běžný vlakový rozhovor, z něhož vznikl problém Židé - Nežidé. Padaly obvyklé protižidovské argumenty o tom, jak za Rakouska Židé "němčili" a proč mezi sebou mluví často německy. Když průvodčí ohlásil přestup na tábor v Benešově, vrcholila debata rezolutním prohlášením důstojníka:
- Pokud si moji předkové vybojovali tuto zemi cepy a palcáty, tak vaši předkové sem přišli s česnekem!
Mezitím vlak zastavil v Benešově a oba aktéři se odebrali do nádražní restaurace, aby tam vyčkali na přípoj do Tábora. V nádražní restauraci zasedli na opačné konce téhož stolu, když k nim přišel zdvořilý číšník s dotazem, co si budou pánové přát. Fešácký nadpodručík si objednal, snad provokativně, vepřovou s knedlíkem a se zelím plus velké pivo. Pan Weintraub stále přemýšlel, co by si mohl objednat, aby to bylo košer, aby to směl jíst a zároveň aby to bylo i v možnostech nádražní restaurace připravit. Nakonec se rozhodl:
- Pane vrchní, přineste mi prosím jeden čaj s citronem ve skleněném poháru a k tomu prosím dvě topinky s máslem.
- Ano pane, ty topinky budou prosím s česnekem?
- No s palcátem určitě ne, ujistil číšníka pan Weintraub.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi