Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Vtipy
Yan:
Jestli tady už tenhle byl, tak se omlouvám, ale je fakt dobrej.
Sejde se katolický kněz, mohamedánský imám a židovský rabín. Baví se o víře a začnou se také bavit o síle modlitby.
Katolický kněz říká: "To jsem jednou šel zaopatřovat nemocného do vzdálené vesnice. Jdu přes les, pole a louky, naráz se přihnaly mraky, šílená bouřka, průtrž mračen, nebylo kam se schovat. Tak kleknu, prosím Boha o ochranu. Naráz - všude okolo liják, nade mnou modrá obloha a já jsem v suchu došel až k cíli!"
Mohamedán na to: "To je nic, tobě šlo jen o zdraví, mě šlo přímo o život. Jel jsem na velbloudu pouští. Naráz se přihnala písečná bouře, nebylo kam se schovat. Padnu k zemi a prosím Aláha o ochranu. Naráz - všude okolo bouře, nade mnou modrá obloha a já jsem v bezpečí dojel k cíli!"
Židovský rabín na to: "Pánové, to není nic proti tomu, co jsem zažil já. Jdu v sobotu v Paříži po hlavní ulici a naráz uvidím na zemi plnou peněženku. Chci ji zdvihnout, ale
naráz si uvědomím, že je sobota - šabat a já se nesmím dotýkat peněz. Přece tam ale tu peneženku nemůžu nechat ležet. Pozvednu oči k nebi, modlím se k Hospodinu. Naráz - všude okolo sobota, nade mnou úterý!"
e.weissova@centrum.cz:
Vždycky se musím smát!!!!
gvodrazka:
:D
Samueli, tys na to kápnul! Tato sentence skutečně pochází od Sama Levensona a je součástí jeho menšího poemu, který si dovoluji prezentovat v angl. originále (s mým orientačním, nikoliv lyrickým překladem). Vecpat tuto báseň do mantinelů českých veršů by znamenalo posunout smysl jeho sentencí. Proslýchá se, že tento poem věnoval křehké a mladičké krásce Audrey Hepburnové, avšak literární historici tvrdí, že ji věnoval své vnučce. Od komika by člověk nečekal tak znatelný tanachický – skoro „koheletovský“ styl.
Time Tested Beauty Tips
Časem prověřené návody na krásu
For attractive lips, speak words of kindness.
Pro půvabné rty – říkej laskavá slova.
For lovely eyes, seek out the good in people.
Pro roztomilé oči – vyhledávej v lidech jen to dobré.
For a slim figure, share your food with the hungry.
Pro útlou postavu – rozděl se o jídlo s hladovějícími.
For beautiful hair, let a child run his or her fingers through it once a day.
Pro krásné vlasy - nech děti, aby jimi proběhly svými prsty jednou denně.
For poise, walk with the knowledge you'll never walk alone.
Pro držení těla – choď s vědomím, že nikdy nebudeš chodit sama.
People, even more than things, have to be restored, renewed, revived, reclaimed, and redeemed; Never throw out anybody.
Lidé, spíše než věci, musí být restaurováni, renovováni, oživováni, kultivováni a spaseni; nikdy nikoho neodvrhuj.
Remember, If you ever need a helping hand, you'll find one at the end of your arm.
Nezapomeň, jestliže někdy potřebuješ pomocnou ruku, najdeš ji na konci své paže.
As you grow older, you will discover that you have two hands, one for helping yourself, the other for helping others.
Až se staneš starší, objeviš, že máš dvě ruce – jednu pro pomoc sobě, druhou pro pomoc ostatním.
The beauty of a woman is not in the clothes she wears, the figure that she carries, or the way she combs her hair. The beauty of a woman must be seen from in her eyes, because that is the doorway to her heart, the place where love resides.
Krása ženy nespočívá v šatech které obléká, v nesení své postavy, nebo ve způsobu účesu jejích vlasů – krása ženy musí být vidět z jejích očí, protože je to vstupní brána do jejího srdce, místa kde sídlí láska.
The beauty of a woman is not in a facial mole, but true beauty in a woman is reflected in her soul. It is the caring that she lovingly gives, the passion that she shows, and the beauty of a woman with passing years only grows!
Krása ženy – to není „piha krásy“, ale opravdová krása ženy se obráží v její duši. Je to laskavost, kterou rozněžněle rozdává, nadšení, které ukazuje a taková krása během let jen vzrůstá.
--Sam Levenson
:)
gv
Max:
Pokud se Vám zobrazí příliš zmenšený, zde je v originále https://www.israelnationalnews.com/static/pictures/Albums/1/3871.jpg
Tiferet:
To je krasne, s tim souhlasim. I 80ti leta zena muze byt krasna,prece.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi