Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Cui bono..
talarich:
Ne, Tel Aviv tohle neví a nechce vědět. Zbytek Izraele tohle ví. Problém je, že z hlediska politiky se musí Izrael chovat tak, jak po něm chce EU a OSN, protože je žel na nich ekonomicky (a nejen ekonomicky) závislý.
Takže Bibi musí kličkovat mezi kulkama. Nemůže s arabama jednat tak, jako kdyby si toho problému byl vědom (kvůli EU a USA) a na druhou stranu musí jednat s arabama tak, aby přežil Izrael. A taková Czipi Livni je přesně důkazem toho přístupu EU a USA (o poslankyni Zoabi se nezmiňuju, to bych si domů odnesl plnou náruč banánů).
Tamar:
Ano, když jsem říkala Izrael, tak jsem myslela ten zbytek ..
Myslela jsem obyčejný lidi, kteří si tohle uvědomujou.
V Evropě ne.
Dan:
--- Citace: talarich kdy 9. Ledna 2015, 09:14:04 ---Nevidím z toho cestu ven, než opravdu jít do toho boje a ten boj vyhrát. Jenže jsme ochotni bojovat? A uvědomujeme si, že ten boj už opravdu probíhá, ať to chceme nebo nechceme?
--- Ukončit citaci ---
V dnešní době už v Evropě (aspoň tej západní) existujou tři reálný cesty:
I) lhostejnost - postupná islamizace a nasledný vytvoření ňákýho islámsko-zápaního hybridu, něco jako turecká nebo bosňácká cesta.
II) odpor a jakýs takýs zachování demokracie - ňáká forma apharteidu, demokracie jen pro západně orientovaný obyvatelstvo a tvrdá ruka, ghetto, ... pro muslimi a jim podobný
III) odpor a vojenská diktatura - vláda tvrdé ruky, vyhnání nebo tvrdé podrobení si mulimů
Já to typuju na I)
talarich:
Naše vlastní pojetí demokracie nám nepovoluje jinou cestu než první. Proto je situace neřešitelná. Evropa nemá budoucnost. Teda: Evropa budoucnost má, ale není příjemná a pro mě tato budoucnost není obyvatelná.
Tamar:
tohle stojí za přečtení..
https://technet.idnes.cz/jak-porozumet-arabskemu-svetu-dz0-/veda.aspx?c=A150119_154333_veda_mla
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi