Judaismus > Obecná náboženská debata
Ask židovské fanatičky
אאאאא:
--- Citace: Tamar kdy 22. Prosince 2014, 21:26:01 ---no jo no.. Tak to máte těžký..
Když si z zhruba 15 000 - 20 000 židů žijících v Čechách vyberete dva, kteří nejsou ani ničím reprezentativní ani ničím výjimeční a z toho usuzujete na judaismus jako takový.
Kdo je na obci rabínem, to je všeobecně známo. Říká se, že kam směřuje pozornost, tam "teče" energie. Pokud se budete chtít něco naučit, učte se od těch lepších. Pokud budete směřovat svou pozornost na to, co vám vadí, tak se nikdy nic kloudného nenaučíte.
(Kdo stojí o dobrého učitele, najde si ho. ;-)
--- Ukončit citaci ---
já sem si je "nevybral", prostě to jsou první "živí" Židé, na které jsem tu narazil :) Když nepočítám pár cizinců-turistů, které jsem potkal na Staromáku, v Palladiu apod. ten "kabalista" má určitou, ne úplně netriviální, funkci na židovské obci, jestli jsem to pochopil správně. mimochodem můj pradědeček dělal ve 20. a 30. letech totéž v Dolním Kubíně :)
talarich:
Takže, co sis z toho alefe, odnesl? Měl jsi svůj příspěvek označit jako "BIOGRAFIE". A napsat něco jako:
Předkládám zde biografii člověka jménem "XYZ". Dle dostupných audio-vizuálních záznamů bývala v mládí herečkou v levných lechtivých snímcích, vystudovala s bídou střední školu (a podle rozhovoru s jedním z učitelů to nebylo díky jejím znalostem z vyučování), …
A závěrem své biografie zde laskavému čtenářstvu předkládám výčet jejích posledních výkřiků do světa internetu:
…
…
…
Chce se snad někdo z přítomných židů vyjádřit na její obhajobu?
A měl bys to, alefe, bez těch přívlastků o "pomluvách". My tě, alefe, ještě naučíme, jak to u židů chodí, abys prošel :) neboj, uč se od těch nejlepších :)
Tamar:
--- Citace: אאאאא kdy 22. Prosince 2014, 21:43:53 ---já sem si je "nevybral", prostě to jsou první "živí" Židé, na které jsem tu narazil :) Když nepočítám pár cizinců-turistů, které jsem potkal na Staromáku, v Palladiu apod. ten "kabalista" má určitou, ne úplně netriviální, funkci na židovské obci, jestli jsem to pochopil správně. mimochodem můj pradědeček dělal ve 20. a 30. letech totéž v Dolním Kubíně :)
--- Ukončit citaci ---
:D :D :D .. náhody neexistujou.. tomu se říká smůla.. :D
jé.. mám kamarádku, která pochází z Dolného Kubína.. je tedy slovenka, ne židovka, ale naučila se dobře hebrejsky .. a místní židovský hřbitov prozkoumala podrobně..
אאאאא:
--- Citace: Tamar kdy 22. Prosince 2014, 22:02:58 ---
--- Citace: אאאאא kdy 22. Prosince 2014, 21:43:53 ---já sem si je "nevybral", prostě to jsou první "živí" Židé, na které jsem tu narazil :) Když nepočítám pár cizinců-turistů, které jsem potkal na Staromáku, v Palladiu apod. ten "kabalista" má určitou, ne úplně netriviální, funkci na židovské obci, jestli jsem to pochopil správně. mimochodem můj pradědeček dělal ve 20. a 30. letech totéž v Dolním Kubíně :)
--- Ukončit citaci ---
:D :D :D .. náhody neexistujou.. tomu se říká smůla.. :D
jé.. mám kamarádku, která pochází z Dolného Kubína.. je tedy slovenka, ne židovka, ale naučila se dobře hebrejsky .. a místní židovský hřbitov prozkoumala podrobně..
--- Ukončit citaci ---
je to zajímavé, ale přímo tam asi žádné předky nemám. jinak mohu dodat odkaz na přepis rozhovoru nějaké slovenské televize s mým dědou, kde docela podrobně rozebírali situaci Židů na Oravě ve 30. a 40. letech.
אאאאא:
--- Citace: talarich kdy 22. Prosince 2014, 21:55:47 ---
A měl bys to, alefe, bez těch přívlastků o "pomluvách". My tě, alefe, ještě naučíme, jak to u židů chodí, abys prošel :) neboj, uč se od těch nejlepších :)
--- Ukončit citaci ---
a kdo je nejlepší? :D :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi