Všeobecná kategorie > Historie Izraele
Novověké
Scooolie:
Tu první znám, tu druhou ne. Co se v ní píše o Izraeli?
Yan:
--- Citace: Scooolie kdy 29. Března 2007, 14:55:21 ---Tu první znám, tu druhou ne. Co se v ní píše o Izraeli?
--- Ukončit citaci ---
Kapitoly jsou řazeny vpodstate chronologicky a popisují vývoj respektive velitele tankových vojsk, tzn. 1.sv.v. (1,2), mezi válkami (3) a těžiště je ve 2.sv.v. (4,5,6,7,8,9). Poslední 3 kapitoly jsou: Dálný východ 1942-1973 (10), Izraelci proti Arabům (11) a Války v Zálivu (12).
Kapitola 11 (str.190-207) popisuje víceméně chronologicky dané téma. Eshel je daleko obsáhlejší.
Scooolie:
--- Citace: Yan kdy 29. Března 2007, 23:31:02 ---Eshel je daleko obsáhlejší.
--- Ukončit citaci ---
Tak to je pro mě dobrá zpráva, že jsem o tolik nepřišel. Jinak já vojenskou stránku Izraele sleduji spíše ze vzdálenější perspektivy - víc mě zajímá geostrategie, než detailní průběh jednotlivých bitev.
Scooolie:
--- Citace: Jicchak kdy 29. Března 2007, 00:37:03 ---Proces s velezrádným Slánského centrem přes zrůdnost knihy opravdu doporučuji přečíst... Má vůbec někdo knihu doma? Těžko se shání.
--- Ukončit citaci ---
Mám. Právě jsem ji našel v zadní řadě knihovny. "Proces s vedením protistátního spikleneckého centra v čele s Rudolfem Slánským", vydalo Ministerstvo spravedlnosti, Orbis, Praha, 1953. I. vydání, náklad 75400 výtisků, 551 stran, 45 Kčs.
Je tam obsáhlý přepis celého soudního procesu, který proběhl před senátem státního soudu v Praze ve dnech 20. - 27. 11. 1952 proti Rudolfu Slánskému, Bedřichu Geminderovi, Ludvíku Frejkovi, Josefu Frankovi, Vladimíru Clementisovi, Bedřichu Reicinovi, Karlu Švábovi, Arturu Londonovi, Vavro Hajdů, Evženu Löblovi, Rudolfu Margoliovi, Otto Fischlovi, Otto Šlingovi, André Simonovi pro trestné činy velezrady, vyzvědačství, sabotáže a vojenské zrady.
Složení soudu:
Senát státního soudu v Praze - předseda JUDr. Jaroslav Novák, členové senátu brig. gen. JUDr. Jiří Štella, František Stýblo, Václav Jareš a Ing. František Doušek.
Hlavní žalobce - JUDr. Josef Urválek.
Prokurátoři - JUDr. Václav Aleš, Miloslav Kolaja, František Antl.
Soudní zapisovatelé - Miloslava Fenyková, Olga Grundová.
Obhájci - JUDr. Vladimír Bartoš, JUDr. Vojtěch Pošmura, JUDr. Jiří Šťastný, JUDr. Václav Synek, JUDr. Jaromír Růžička.
Jicchak:
Zbývá jen dodat že přes veliký počet výtisků knih moc není jelikož kniha byla potom samotnými komunisty dávána do stoupy, každý čtenář pochopí proč- není potřeba nechat lidi přemýšlet o režimu a zbytečně je zatvrdit. U jmen obžalovaných ve většině případů je uvedeno židovského původu a u obhájců bych uvedl spoluobžalovatelé.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi