Všeobecná kategorie > Historie Izraele

Novověké

<< < (3/11) > >>

Galil:
Nevzpomenu si teď z hlavy na autory, ale z hlediska vojenské novodobé historie nelze nevzpomenout knihy Izraelské letectvo a Kočáry pouště.

Z českých autorů pak V. P. Borovička, Vyzvědači z Tel Avivu.

Jicchak:
Pakliže zde píšeme úplně všechno tak ještě Proces s velezrádným Slánského centzrem přes zrůdnost knihy opravdu doporučuji přečíst, jsou tam statě dá li si někdu tu práci jenom je najít a zveřejnit půjde o zajímavý článek, já zatím čas nemám ale pakliže to nikdo neudělá časem bych se na to podíval tedy do roka, takže téma je zde. Má vůbec někdo knihu doma? Těžko se shání.

Yan:

--- Citace: Galil kdy 29. Března 2007, 00:29:46 ---Nevzpomenu si teď z hlavy na autory, ale z hlediska vojenské novodobé historie nelze nevzpomenout knihy Izraelské letectvo a Kočáry pouště........
--- Ukončit citaci ---
Obě tam Scooolie má:
HELLEBRAND, Karel - RADINA, Vladislav. Izraelské letectvo.
ESHEL, David. Kočáry pouště: Příběh izraelského obrněného sboru.

Scooolie:

--- Citace: Jicchak kdy 29. Března 2007, 00:37:03 ---Proces s velezrádným Slánského centrem ... Má vůbec někdo knihu doma? Těžko se shání.

--- Ukončit citaci ---

Podívám se, ale mám pocit, že bych ji doma ve své sbírce mohl mít. Vedle Národnostní otázky od Stalina a Mírového díla Adolfa Hitlera od nějakého německého pisálka...

Yan:
Tak jsem nahlédl do svý knihovny a nalezl tam kromě některých jmenovaných ještě:

HALPERIN, Merav - LAPIDOT, Aharon. Letci s Davidovou hvězdou. Přeložil Václav Jonáš, 1. vydání. Praha: Naše vojsko, 1991. 157 s., 8 s. obrazových příloh. ISBN 80-206-0151-1.

FORTY George, Velitelé tankových vojsk, rytíři moderní doby. Přeložil Jaroslav Růžička, 1.vydání. Praha: Naše vojsko, 1994. 220 s., 32 s. obrazových příloh. ISBN 80-206-0438-3

Podotýkám že u té první knihy jsem počet stran uvedl podle toho jak jsou číslovány. Nevím přesně jak se určuje počet stran z knihovnického hlediska - text končí na straně 157, pak je ještě obsah na 2 stranách, ty už ale nejsou číslované (a hledat normy pro knihovnické zpracování se mi nechce).
U té druhé knihy to tam je přímo uvedeno, Izraele se zase týká ale jenom jedna kapitola.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi