Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Liga proti antisemitismu
gvodrazka:
>:(
Bouchněte si do Bernarda Madoffa – rozverná taškařice, v jejímž prazákladu tkví starý, zažraný antisemitismus…
viz:
https://hn.ihned.cz/c4-10123700-34571180-500000_d-postavicka-madoffa-hitem-veletrhu-hracek
Vodník:
--- Citace: gvodrazka kdy 19. Února 2009, 09:35:04 --- >:(
Bouchněte si do Bernarda Madoffa – rozverná taškařice, v jejímž prazákladu tkví starý, zažraný antisemitismus…
--- Ukončit citaci ---
Takže když se po tom ME ve fotbale objevily na internetu hry "Zastřel si svého Colinu", tak to byl projev starého zažraného anti-italianismu? Nebo po 9/11 "Umuč si svého Osamu" - to byl ten starý zažraný anti-islamism, popř. anti-arabism?
Bernie Madoff je pravděpodobně největší prokázaný zloděj v historii - nedivte se, že na něj mají lidi vztek. Měli by, i kdyby to byl Tatar.
Scooolie:
--- Citace: Vodník kdy 17. Února 2009, 16:45:07 ---Víte, Scooolie, já z Vašich názorů sice dostávám vyrážku, ale pokouším se - tam, kde to je možné - s Vámi diskutovat. Je to proto, že mám pocit, že Vám v principu jde o spravedlnost. Já sice s Vaším schvalováním války proti obecně "nehodným vládám" naprosto nemůžu souhlasit, ale chápu, že Vy v tom vidíte boj Dobra proti Zlu. Strašlivé je (a to je proč se s tímto názorem nemohu ztotožnit), že stačí, aby Vám media vnutila určitý image, kde A je hodný a B je zlý - a media se v tomto neustále zdokonalují, manipulace a podprahové signály se na Vás jen valí! - a Vy ve své prkenné applikaci svých názorů a zaslepené horlivosti (abyste náhodou nebyl tím neužitečným služebníkem) podporujete hajzly a darebáky hlava nehlava a ještě jste přesvědčen, že je to něco křesťanského. Právě zneužití tohoto principu "humanitární intervence" mne vedlo k jeho zavržení (podrobnosti zde).
--- Ukončit citaci ---
Vodníku děkuji za vstřícná slova. Jsem za ně vděčný zejména proto, že se naše debata celkem vyhrotila a cítím za to odpovědnost. O to víc oceňuji, že jste pochopil, o co mi jde.
Co se týče médií, nenechte se prosím mýlit. Je to spíše shoda náhod, že se v některých případech s názory médií shoduji či spíše, že se shodují názory médií s mými. V řadě jiných případů to není, ale zrovna u Iráku a Balkánu tomu tak více méně bylo. V základních rysech, protože v případě Balkánu jsem měl od počátku mnohem radikálnější názory na roli Srbska, než měla většina médií na konci války, a naopak v případě Iráku jsem byl stoupencem nasazení mnohem pevnější ruky po svržení Sadáma. Ale to jsou jen drobnosti.
Váš problém je jinde. Vy z obavy z manipulace raději neděláte nic. Než byste riskovali, že se zmýlíte, raději proti Zlému raději nebojujete (abyste se vyhnuli omylu, že to není ten skutečně zlý). Nevím, co je horší - zda se s nejlepším svědomím mýlit nebo nedělat raději nic, abych se náhodou nezmýlil. Opět jsme zpět u oněch služebníků s hřivnami - ti, kteří je množili, byli úspěšní a vydělali. Ale mohli se také při svých obchodech zmýlit a mohli prodělat. Ten třetí to věděl, a proto raději hřivnu zakopal a pak vrátil neporušenou - bez zisku i ztráty. A to je Váš přístup -než byste riskoval chybu, raději neriskujete.
Mám pocit, že tohle je postoj pravoslavných obecně. Znám katolické organizace, které pomáhají hladovějícím, trpícím po celém světě - a to samozřejmě i nekatolíkům. Znám takové organizace protestanstké. Ale pravoslavné? Nejsem odborník, ale poučte mě, jaká pravoslavná organizace pomáhá v Africe, na Blízkém východě, jižní nebo jihovýchodní Asii?
Scooolie:
--- Citace: gvodrazka kdy 19. Února 2009, 09:35:04 --- >:(
viz:
https://hn.ihned.cz/c4-10123700-34571180-500000_d-postavicka-madoffa-hitem-veletrhu-hracek
--- Ukončit citaci ---
Stejně jako Vodník v tom nevidím problém. Pokud je pravda jen čtvrtina toho, co se o Madoffovi píše, pak to je parchant, který drze okradl obrovské množství lidí o obrovské peníze. A to včetně řady židovských organizací, které mu svěřily své fondy. Nevidím nic antisemitského na nenávisti ke zloději, resp. na tom, že někdo vydělává na výrobě hračky, která umožňuje tuto nenávist ventilovat (byť jistě nenávist sama nic chválihodného není).
Kdyby Madoff nebyl Žid, nikdy by nenapadlo v tom vidět problém...
Rudolf Sob:
Jak se diskuze prestehovala z Ligy proti antisemitismu ( s kterou jste jaksi nespokojeni i kdyz nevim presne proc ) pres namet ceskeho antisemitismu, ktery by mozna stal za venovani usili a casu , do valky (Iraq, Kosovo) az na panenku Madoffa, mi dost jasne neni , ale vidim, ze mam co dohanet ve cteni. Jen chci dodat( byt na preskacku ) ze Hilsnera osvobodil rakousky cisar Karel v dobe kdy uz na velke protesty (ceskych) predstavitelu ve videnskem snemu nikdo nemusel dbat. Masarykovi to skoro znicilo politickou karieru . Znate tu zidovskou radnici u Staronove synagogy v Praze ? Tu s hodinami co jdou pozpatku ? Ta byla na konci zari 1918,
dana pod ochravu U.S. velvyslanectvi , kdyz prazska policie prohlasila ze ji neochrani pred "zlobou ceskeho lidu ".
Pokud ted je ted t.j. antisemitismus minimalni, to je dobre, ale historicky bych zas tak moc nevyskakoval. Staci se podivat na akce
ceskych profesionalnich organizaci, sdruzeni a komor za tzv. 2. republiky ( t.j. pred nacisickou invazi) jak rychle vytlacily zidovske cleny. A co takovy Sokol ?
Ovsem Beranova (protektoratni) vlada si stezovala Nemcum, ze preci majetek ceskych Zidu pravem patri ceskemu lidu, to je preci nefair aby si to Reich privlastnil !
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi