Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Liga proti antisemitismu
martindeporres:
scoolie: takže podle vás zlí Srbové jen tak pro nic za nic začali vyhánět a střílet hodné kosovské albánce, kteří nic nedělali! To mi stačí. Vidím, že diskutovat s vámi na téma Kosovo je stejné, jako diskutovat s panem Grebeníčkem na téma zločinů KSČ.
Scooolie:
--- Citace: Míla kdy 17. Února 2009, 06:51:43 ---Vážení, do vaší konverzace sdělím pár informací. Teď bude Kosovo slavit 1 rok. Dnes ráno ve zprávách říkali, že největším hitem je prodej triček s nápisem : " Jsme hrdí, že máme muslimský stát". A o to přeci šlo. Doufám, že jste také včera v televizi zaregistrovali, jak žijí Srbové v Kosovu v provizorních buňkách těm, kterým muslimové zbourali domy a bez práce. V naší republice vznikla skupina lidí (bohužel jsem si nezapamatovala název nadace), která chce Srby v Kosovu podpořit, například jim postavit školu. Já se přiznám, že jsem se ještě nesetkala s tak radikálními názory, jako má Scooolie. Má na ně právo, něco ho k tomu v životě vedlo, ale diskuze nemá smysl, ale jsem přesvědčena, alespoň ze svého okolí, které není malé, že jsou spíše osamocené. Krásný den přeje Míla ;)
--- Ukončit citaci ---
Moje názory jsou jednoduché - odmítám rozlišovat, zda je civilista katolík, protestant nebo muslim. Odmítám křížová tažení proti civilistům a naopak jsem stoupencem vojenských zákroků proti nehodným vládám. To je vše. Proto mohu s klidem obhajovat válku proti Sadámu Husajnovi, která přinesla Iráku demokracii, a současně i proti Miloševičovi (a jeho pohůnkům v Chorvatsku a BaH), která měla za cíl zastavit Srby prováděné etnické čistky.
Pokud má někdo zájem srovnávat za každou cenu s Izraelem, pak v pozici těch, komu hrozilo totální zničení (jako Státu Izrael) byli muslimové. A podíváme-li se dnes na Bosnu a Hercegovinu, tak se skládá z mnohonárodní Federace Bosna a Hercegovina a etnicky čisté Republiky srbské - jako je dnes etnicky smíšený Izrael a Judenrein území palestinská.
Srbové jsou Arabové Balkánu - ti, kdo nestrpí existenci odlišného státu, kdo se snaží řešit spory vojenskou agresí.
--- Citace: martindeporres kdy 17. Února 2009, 08:09:53 ---scoolie: takže podle vás zlí Srbové jen tak pro nic za nic začali vyhánět a střílet hodné kosovské albánce, kteří nic nedělali! To mi stačí. Vidím, že diskutovat s vámi na téma Kosovo je stejné, jako diskutovat s panem Grebeníčkem na téma zločinů KSČ.
--- Ukončit citaci ---
Nic takové jsem nikdy nenapsal. Napsal jsem opakovaně, že v boji proti teroristům začali Srbové útočit i na civilisty a vyhánět je z domovů. A to je pravda. A také jsem napsal, že po zkušenostech se Srby z Chorvatska a BaH všichni čekali stejný scénář - totální etnické vyčištění území, masakry civilistů - což vedlo k zákroku proti Srbsku v Kosovu. Kdyby nebylo srbského chování v Chorvatsku a BaH, pak by nikdy nebylo ani zásahu proti srbskému chování v Kosovu.
martindeporres:
scoolie. S vámi opravdu diskutovat na tohle téma nemá cenu. Kosovo je o tom, že suverénní stát si chránil svoje území a byl rozbombardován proto, aby vznik proti všem mezinárodním dohodám muslimský stát, vedený vraždící organizovanou narkomafií. Tohle prostě neobhájíte a neukecáte. To je fakt.
Scooolie:
Nikoliv. Suverénní stát byl rozbombardován proto, že vyháněl lidi z domovů a hrozilo nebezpečí, že se pokusí zopakovat chování, které již předvedl v Chorvatsku a BaH. Opakuji: Útok na Srbsko kvůli Kosovu nenastal v časoprázdnu, ale v bezprostřední návaznosti na válku v Chorvatsku a Bosně a Hercegovině. Cílem nebyl vznik nezávislého Kosovo, to by jen důsledek, který mohl a nemusel nastat.
Jak už jsem uváděl dříve - já nerozlišuji lidi podle vyznání nebo národností na lidi první a dalších kategorií, takže je mi dokonale jedno, zda vznikl muslimský nebo jiný stát. 90 % obyvatel Kosova byli Albánci. Samostatnost Kosova je vůlí 90 % jeho obyvatel. Nicméně nemuselo k ní dojít, pokud by k tomu Srbsko nedalo příležitost svým nesmyslně neurvalým chováním po celá 90. léta.
O tom, že v Kosovu vládne mafie se přít nehodlám. Stejně tak vládne v Černé Hoře a nemalý vliv má i v samotném Srbsku, stejně jako třeba na Ukrajině a v Rusku.
Vodník:
Víte, Scooolie, já z Vašich názorů sice dostávám vyrážku, ale pokouším se - tam, kde to je možné - s Vámi diskutovat. Je to proto, že mám pocit, že Vám v principu jde o spravedlnost. Já sice s Vaším schvalováním války proti obecně "nehodným vládám" naprosto nemůžu souhlasit, ale chápu, že Vy v tom vidíte boj Dobra proti Zlu. Strašlivé je (a to je proč se s tímto názorem nemohu ztotožnit), že stačí, aby Vám media vnutila určitý image, kde A je hodný a B je zlý - a media se v tomto neustále zdokonalují, manipulace a podprahové signály se na Vás jen valí! - a Vy ve své prkenné applikaci svých názorů a zaslepené horlivosti (abyste náhodou nebyl tím neužitečným služebníkem) podporujete hajzly a darebáky hlava nehlava a ještě jste přesvědčen, že je to něco křesťanského. Právě zneužití tohoto principu "humanitární intervence" mne vedlo k jeho zavržení (podrobnosti zde).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi