Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Liga proti antisemitismu
Scooolie:
--- Citace: Samuel kdy 16. Února 2009, 18:07:40 ---
--- Citace: Scooolie kdy 16. Února 2009, 15:43:38 ---...
1) Válku by vyhlásila OSN - tedy oprávněná autorita
...
4) Válka by byla vedena po rezoluci RB OSN a vyhlášení sankcí proti zbytkové Jugoslávii, kterým by se agresor nepodřídil - tedy jako poslední prostředek
...
--- Ukončit citaci ---
Tedy opravdu bych se nechtěl dožít okamžiku, kdy OSN opravdu bude mít takovou možnost válku vyhlásit a sílu ji skutečně realizovat. A pokud si představím složení Rady bezpečnosti OSN a její "nezaujatost", pak nás a Israel před jejími resolucemi ochraňuj B-h.
--- Ukončit citaci ---
Takovou možnost má podle Charty OSN Rada bezpečnosti od samého počátku. V praxi ale v drtivé většině případů zasáhne vetem některý ze stálých členů.
Jinak ale souhlasím - jen bych to rozšířil na celou OSN. Drtivá většina jejich členů jsou státy nám "nenakloněné."
--- Citace: Vodník kdy 16. Února 2009, 20:26:13 ---
--- Citace: Scooolie kdy 16. Února 2009, 15:50:59 ---Srbové se v Chorvatsku ani Bosně nikomu nebránili. Tam zcela jednoznačně útočili. V Kosovu se sice bránili teroristům, ale takovým způsobem, že útočili na civilisty, které vyháněli z domovů - zjevně ve snaze vytvořit vylidněné válečné oblasti (tuto taktiku úspěšně uplatnili jiní pravoslavní - Rusové - v Čečensku)
--- Ukončit citaci ---
To prostě není pravda.
--- Ukončit citaci ---
To prostě je pravda.
--- Citovat ---
--- Citovat ---Podle Vás zřejmě USA či Británie vedly proti Německu a Japonsku genocidní válku a správný křesťan měl sedět doma, hluboce se pohoršovat a demonstrovat za světový mír...
--- Ukončit citaci ---
Ne. Japonsko přepadlo USA a Německo zahájilo válečné akce proti Británii, která vyhlásila válku (nikoli bezdůvodně) pár měsíců před tím. S nebezpečím, které by eventuálně mohl představovat pro Západ Saddám Husajn (kdyby byla pravda to, co o něm "výzvědné služby" lhaly) se to nedá srovnat.
--- Ukončit citaci ---
Japonsko přepadlo Havaj a USA pod vedením křesťanů Vašeho stylu by jistě nabídly Japonsku mír, stáhli se z Tichomoří. Japonci by takový mír, pokud by znamenal uznání jejich panství nad Pacifikem rádi přijali. Spojeným státům od Japonska žádné bezprostřední nebezpečí nehrozilo. Stejně tak Británie mohla klidně s Hitlerem uzavřít kdykoliv mír - a Hitler by jej přijal. A proti Německu neměly USA podle Vašich měřítek žádný pádný důvod bojovat ani ve WWI a WWII - žádné bezprostřední nebezpečí jim nehrozilo.
Svržení Sadáma jsem nikdy neobhajoval tím, že by byl nebezpečím pro Západ. Prostě asi nečtete mé příspěvky. Já jsem vždy tvrdil, že to byl krutý diktátor, který zavinil smrt více než milionu lidí a své lidi stále krutě týral. Proto válka za jeho svržení byla projevem lásky k bližním - týranému iráckému lidu. To je to, co Vám vyčítám - že se staráte jen o sebe a pro své bližní, kteří trpí pod krutovládou, nejste ochotni hnout ani prstem a ještě plivete jed na ty, kdo se je z pod moci Zlého snaží osvobodit.
--- Citovat ---Nemyslím, že tato debata má smysl: Vaše informace zejména ohledně Jugoslávie mají takový biás, že mi to přijde v dnešní době až kuriosní. Ještě kdybyste byl muslim, ale takhle... ::) ???
--- Ukončit citaci ---
Jsem normální člověk, se známými a vzdálenými příbuznými na Balkáně. Debata skutečně nemá smysl, protože Vy jako pravoslavný neuznáte chyby svých četnických bratří. Já klidně řeknu, že zločinů se dopouštěli i Chorvaté a muslimové, jen říkám, že to násilí rozpoutali Srbové. Toho ale vy ve vztahu k Srbům schopen nejste.
fanuel:
--- Citace: Scooolie kdy 16. Února 2009, 20:33:27 ---
--- Citace: martindeporres kdy 16. Února 2009, 16:12:58 ---Je velice hezké, že jste v odpověď na můj příspěvek použil pouze a jen podmiňovací způsob. :) Realita byla naprosto jiná. A církev (nejen katolická) si ústy svých představitelů nepřisvojuje právo rozhodovat o spáse těch druhých? :D A nebránilo si Srbsko v případě Kosova pouze svoje svrchované území?
--- Ukončit citaci ---
A jaký jsem měl použít jiný způsob než podmiňovací, když to, co jsem kdysi já navrhoval se nikdy nerealizovalo? Realita skutečně byla jiná - Srbové obsadili Krajinu a Východní Slavonii, následně rozbili Bosnu.
Ne. O tom, kdo je spasen rozhoduje jedině Bůh. To, že nějaký kněz se k něčemu vyjadřuje jistě nemusí být nevýznamné, ale ve finále rozhoduje vždy jen On.
Srbsko bránilo své území nepřijatelným způsobem. Možná kdyby to dělalo poprvé, tak by tomu svět jen přihlížel, ale po zkušenostech z etnického vyčištění "srbské Bosny" (Republika srpska) už Srbové prostě ztratili veškerý morální kredit.
--- Ukončit citaci ---
Zdravím, třesky plesky, SRBSKO je v právu a muslimové v Kosovu jsou váleční zločinci do jednoho.Kdyby se to nehodilo Německu a Francii nikdy by nedošlo k rozdělení Jugoslávských národů.Pomsta Titovi.Dnes ještě pochybuje někdo o tom ,že Kosovo má být součástí Srbska já tedy ne. Srbsko je poslední demokratická bašta před náporem islámského práva šária Turecka do EVROPY. Stanek (Fanuel)
eleazar:
--- Citace: Scooolie kdy 16. Února 2009, 20:33:27 ---Srbsko bránilo své území nepřijatelným způsobem.
--- Ukončit citaci ---
Jaký způsob obrany civilizovaného světa před machometány je nepřijatelný?
--- Citace: Scooolie kdy 16. Února 2009, 20:33:27 ---Srbové prostě ztratili veškerý morální kredit.
--- Ukončit citaci ---
Přede mnou mají Srbové vysoký morální kredit, jelikož nesou primární nápor boje s agresivní civilizací, která až zvítězí, bude potlačovat způsob života, kterým žijeme mí bratří (tedy i Vy Scooolie) a já.
To, co se děje Srbům váže síly protivné, a tak nemají dost sil to činit i ve středovýchodní Evropě.
God bless Yugoslavia. (a že já se Jménem opravdu neoháním)
Scooolie:
--- Citace: eleazar kdy 16. Února 2009, 21:15:38 ---
--- Citace: Scooolie kdy 16. Února 2009, 20:33:27 ---Srbsko bránilo své území nepřijatelným způsobem.
--- Ukončit citaci ---
Jaký způsob obrany civilizovaného světa před machometány je nepřijatelný?
--- Ukončit citaci ---
Jediné, co mě těší, že se sám neřadíte ke křesťanům. Podle křesťanské nauky jsou totiž jen lidé. Mohou znát Boha nebo nemusí, ale přesto jsou si před ním rovni a člověk má povinnost se k nim chovat stejně. Kdybyste toto věděl, pak byste se nemohl zeptat tak, jak jste se zeptal.
--- Citovat ---
--- Citace: Scooolie kdy 16. Února 2009, 20:33:27 ---Srbové prostě ztratili veškerý morální kredit.
--- Ukončit citaci ---
Přede mnou mají Srbové vysoký morální kredit, jelikož nesou primární nápor boje s agresivní civilizací, která až zvítězí, bude potlačovat způsob života, kterým žijeme mí bratří (tedy i Vy Scooolie) a já.
To, co se děje Srbům váže síly protivné, a tak nemají dost sil to činit i ve středovýchodní Evropě.
God bless Yugoslavia. (a že já se Jménem opravdu neoháním)
--- Ukončit citaci ---
Srbové tu hrůzu na Balkáně vyvolali. Jugoslávie se mohla pokojně rozpadnout jako třeba Československo a nebo (více méně) i SSSR.
Navíc se zapomíná na to, že tzv. Muslimové v BaH byli ohromně sekularizovaní. Holky nosily minisukně a výstřihy, napříč generace se pil alkohol a jedlo vepřové, do mešity se prakticky nechodilo. Většina z nich se ani necítila nijak muslimsky a poznat se dali jen podle typického příjmení nebo křestního jména po babičce nebo dědovi. Bylo typické, že když začala válka v Bosně a Srbové šířily svoji nacionalistickou ideologii, rychle se přidali Chorvaté - a tzv. muslimové zpočátku mlčeli. Neměli se s čím identifikovat. Ještě uprostřed války, když jsem poslouchal na 612 kHz Radio Sarajevo, tak se tam bavili o občanské společnosti, o státu pro všechny národnosti BaH. Mezitím Radio Beograd a Radio Zagreb chrlily protichorvatskou/protisrbkou a současně protimuslimskou šovinistickou propagandu.
Až teprve uprostřed války, kdy už si Srbové a Chorvaté BaH skoro rozdělili a kdy z "bosenské vlády" v Sarajevu postupně dezertovala většina Srbů a Chorvatů, ovládli tuto vládu radikálnější muslimové. Ve stavu krajní nouze také tato vláda, která se teprve v tu chvíli stala "muslimskou", začala přijímat vojenskou pomoc z Íránu, Saúdské Arábie a dalších muslimských zemí. Prostě proto, že nikdo jiný nepomáhal. Pašovalo se to přes chorvatskou Hercegovinu, kde si lidé Mate Bobana z toho brali polovičku pro sebe-jako "clo".
Není to tak, že by Srbové válku v BaH vyvolali proti radikální islámské vládě. Nic takového neexistovalo. Oni prostě chtěli BaH si rozdělit s Chorvaty, resp. je podvést a zabrat co nejvíce. Ve jménu Velkého Srbska. Radikální islám se do BaH dostal v reakci na genocidní tažení proti tamním "Muslimům".
Označovat srbskou válku v BaH proti "Muslimům" za válku proti radikálnímu islámu je stejné, jako kdyby někdo napadl ČR a tvrdil, že vede válku proti radikálnímu křesťanství nebo kdyby někdo v ČR spáchal pogrom proti zdejším židům s tím, že bojuje proti radiálním charedim.
Vodník:
--- Citace: Scooolie kdy 16. Února 2009, 20:50:34 ---Japonsko přepadlo Havaj a USA pod vedením křesťanů Vašeho stylu by jistě nabídly Japonsku mír, stáhli se z Tichomoří.
--- Ukončit citaci ---
Opravdu? Znáte takové příklady z ruských nebo byzantských dějin?
--- Citovat ---...válka za jeho svržení byla projevem lásky k bližním - týranému iráckému lidu. To je to, co Vám vyčítám - že se staráte jen o sebe a pro své bližní, kteří trpí pod krutovládou, nejste ochotni hnout ani prstem a ještě plivete jed na ty, kdo se je z pod moci Zlého snaží osvobodit.
--- Ukončit citaci ---
To je otřesná ulhaná propaganda, srovnatelná se stranickými kydy z dob normalisace, najmě v tom smyslu, že jim nevěří ani ti, co je sami šíří. Na takové lháře neplivu jed - o takových lhářích prostě říkám, že jsou to lháři. Tím nemyslím Vás - Vy jim jenom nevímproč tyhle pindy věříte... :(
--- Citovat ---Ještě kdybyste byl muslim, ale takhle... ::) ???
--- Citovat ---Jsem normální člověk,
--- Ukončit citaci ---
--- Ukončit citaci ---
Muslim není normální člověk?
--- Citovat ---Já klidně řeknu, že zločinů se dopouštěli i Chorvaté a muslimové, jen říkám, že to násilí rozpoutali Srbové. Toho ale vy ve vztahu k Srbům schopen nejste.
--- Ukončit citaci ---
Jak to že ne? Já klidně řeknu, že zločinů se dopouštěli i Srbové, jen říkám, že to násilí nerozpoutali, rozhodně ne jen oni. A moje tvrzení je - na rozdíl od toho Vašeho - pravdivé.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi