Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Izrael č.2 Birobidžan

<< < (13/18) > >>

santos:
Ako to bolo s tými chazarmi a stou Chazarskou ríšou?
Ríša rozprestierajúca sa na severnom pobreží Čierneho mora kde všetci obyvatelia prevzali ako štátne néboženstvo judaizmus.
Čiže sa jednalo len o náboženských židov a nie etnických židov. Možno to neboli ani etnickí semiti.
Po rozvrátení tejto ríše susedmi sa obyvatelia tejto Chazarskej ríše teraz už náboženskí ale neetnickí židia rozutekali  do okolia. To vysvetľuje veľký počet židov vo Východnej Europe, Ukrajine. Rusku,

bibin:
veru, zošalieť sa dá všade, však? O co opíráte svá tvrzení, santos-i? O wikipedii, kam i já mohu namastit jakékoli heslo, a provést tak zkreslení dějin? Všechny kroniky manipulují. O Chazarech, o Francích, o Slovanech. Fredegardova kronika (Kronika tak řečeného Fredegarda) je  třeba JEDINÝM písemným zdrojem pro zdejší území, pokud jde o existenci tzv. Sámovy říše. Že zde vládnul v 7. století silný panovník je známo. Více nikoli. Přečetl jsem celého Fredegarda, a zjistil, že v textu je více než tucet zjevných lží o průběhu historických procesů, protože Fredegardovi šlo o konformní, křesťanskou interpretaci, kterou se chtěl zavděčit buť řádu, nebo panovníkovi (comes). Mám tedy věřit, že věc třináctá, o Samovi, je VÝJIMEČNĚ pravdivá? Logika věci říká, že nikoli. Lže v mantinelech, které si sám stanovil. Nebudu už psát, že propocenou kutnu má pocmrndánu (pěkné slovo) levným vínem, kterým se potají opíjí, a v zadnici se u půlpitu škrábe husím brkem, které jinak klade na pergamen.....

bibin:
ještě bych připomněl, že bylo známo, že biblická země je domovem tří náboženství. Ostatně, křesťanské boje o Svatý hrob od 11. století občanského letopočtu  dokládají, mateřštinou santose, že tam "bolo vždy akosi horúco". Křižáci, Saladin, a všichni se milovali ohněm a mečem. Umístit tam domovinu možná bylo logické. Prohlašovat ovšem, že jde o BEZPEČNÝ přístav- nikoli. Požadavkem sionistů bylo bezpečí, safe haven. A to bývalá či dnešní Palestina neskýtala. Čejka píše, že 80% půdy v ní bylo v roce 1947 ještě v rukách Arabů. Co tedy bylo možno čekat? Utopii v podání "bratrského semitského objetí"? To Tamar: poslyš, a kam míří ti vystěhovalci z Erecu??? Není jich náhodou víc, než přibylých?????

Tamar:
 já nevím.. nevím kteří vystěhovalci, ani kolik jich je ani kam míří..

bibin:
zato to ví FAZ. V roce 2007 se čekalo 14.400 přistěhovalců, vystěhovávalo se  20.000 lidí. Zdroj zde: https://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/naher-osten-israel-wird-zum-auswanderungsland-1434078.html         což si myslím, je přímo popření myšlenky toho, proč stát vznikal. Politovánihodné také je, že podstatnou část akumulovaných zdrojů musí bezcílně vynaložit na výzbroj, byť by měla jen zastrašovací účinek. Naopak, na rozdíl od tanků z dřevotřísky v ČSSR musí být Merkavy plně funkční. Židovský stát (Herzl) měl mít jen armádu, která by udržovala pořádek na hranicích. Čili profi.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi