Všeobecná kategorie > Hyde Park
Boj proti uznání reformních a konzervativních rabínů v Izraeli
petahyah:
Obávám se, že Amar si spletl Izrael s Íránem, zapomněl, že Izrael není absolutistická teokracie, Bibi není Ahmadínežád a on že není všemocný ajatulláh.
zoom:
Obávám se, že se mýlíte. já tedy z mých peněz také nechci platit rabína, který klidně oddá dva homosexuály z nichž jeden je třeba katolík a druhý po dědečkovi žid. Když si to chtějí takhle vést, prosím je to jejich soukromá věc, ale nevidím důvod aby to sponzoroval stát.
Yan:
--- Citace: zoom kdy 18. Června 2012, 21:41:56 ---...já tedy z mých peněz také nechci platit rabína, který klidně oddá dva homosexuály z nichž jeden je třeba katolík a druhý po dědečkovi žid...
--- Ukončit citaci ---
Nejseš trochu předpojatej?
Dan:
--- Citace: zoom kdy 18. Června 2012, 21:41:56 ---Obávám se, že se mýlíte. já tedy z mých peněz také nechci platit rabína, který klidně oddá dva homosexuály z nichž jeden je třeba katolík a druhý po dědečkovi žid. Když si to chtějí takhle vést, prosím je to jejich soukromá věc, ale nevidím důvod aby to sponzoroval stát.
--- Ukončit citaci ---
Izraelců se také nikdo neptá, jestli chtějí aby jejich daně šly na sociální dávky pro charedim >:D Právo rozhodovat o rozpočtovém určení daní nebo odluka náboženských institucí od státu a dobrovolná náboženská daň je nejlepší řešení. >:D
Talmid:
já myslím, když už jsou z nějakého kulturněpolitického důvodu placeni ortodoxové, tak ti ostatní by také měli být. Taky jsou součástí historie a ducha židovství a neměli by zaniknout
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
Navštívit plnou verzi