Judaismus > Obecná náboženská debata
Počítání Omeru
Tamar:
Sedmý den v sedmém týdnu: Malchut v Malchut
49. den Omeru
היום תשעה וארבעים יום שהם שבעה שבועות לעומר Dnes je čtyřicet devět dní, což je sedm týdnů Omeru
Prozkoumejte podrobně svoji sebedůvěru. Vyplývá z hluboké vnitřní
víry v sebe sama?
Nebo je to jen maska pro schování vnitřní nejistoty?
Není moje suverenita přehnaná?
Jsem si vědom své jedinečnosti? Svého osobního přínosu?
Udělejte si chvilku a soustřeďte se na sebe, na své vnitřní já, ne na svoje výkony a na to, jak se jevíte ostatním..
.. a zůstaňte v klidu a v míru sami se sebou.. s vědomím, že Bůh vytvořil velmi zvláštního a jedinečného člověka - vás.
Závěr
Uzavřením tohoto čtyřicetidevítidenního cyklu se dostáváme k padesátému dni - Matan Tora, kdy jsme plně dosáhli vnitřní obnovy prozkoumáním a podporou každého ze všech čtyřiceti devíti atributů.
Jaký je význam padesátého dne Matan Tora?
Poté, co jsme dosáhli všeho, čeho můžeme dosáhnout naší vlastní iniciativou, dostáváme dar (v hebrejštině matana), na který naše vlastní omezené schopnosti nestačí.
Dostáváme možnost skutečně dosáhnout a dotknout se božskosti, ne proto, abychom kultivovali jenom lidské bytosti, očištěné od našich osobních vlastností, ale Bohem stvořené lidské bytosti, které jsou schopny vyjadřovat se nad rámec svých vymezených lidských emocí, a ve skutečnosti vyjadřují to, co je nevyjádřitelné a nedefinovatelné lidskými slovy, ty nejintimnější emoce, které přesahují všech čtyřicet devět definovaných atributů.
podle rabbi Simona Jacobsona:
https://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/276719/jewish/Omer-49.htm
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi