Judaismus > Obecná náboženská debata
Počítání Omeru
Tamar:
Čtvrtý den v šestém týdnu: Necach v Jesod
39. den Omeru
היום תשעה ושלשים יום שהם חמשה שבועות וארבעה ימים לעומרDnes je třicet devět dní, což je pět týdnů a čtyři dny Omeru
Základem vztahu je jeho vytrvalost; jeho schopnost odolávat problémům a komplikacím.
Bez vytrvalosti neexistuje žádná šance vybudovat skutečný vztah.
Jsem naprosto oddaný svému partnerovi?
Co všechno vydržím a jak jsem připraven usilovat o udržení tohoto pouta? Je si můj partner vědom této oddanosti?
Dejte najevo, jak silná je vaše vytrvalost v řešení problémů, které ničí váš vztah.
podle rabbi Simona Jacobsona:
https://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/276710/jewish/Omer-39.htm
Tamar:
Pátý den v šestém týdnu: Hod v Jesod
40. den Omeru
היום ארבעים יום שהם חמשה שבועות וחמשה ימים לעומרDnes je čtyřicet dní, což je pět týdnů a pět dní Omeru
Pokora je důležitá vlastnost pro zdravý vztah. Arogance lidi rozděluje. Přílišné zaujetí vlastními touhami a potřebami vás odděluje od ostatních.
Pokora umožňuje ocenit druhého člověka a vytvořit si k němu pouto. Vztah je rozšíření vašich vlastních potřeb, je to jen pevnější spojení se sebou samým. Zdravý vztah je spojení dvou individuálních bytostí, které se obracejí k vyššímu smyslu, než je jenom uspokojení svých vlastních potřeb.
Skutečná pokora vychází z rozpoznání a uznání Hospodina ve vašem životě.
Jsem si vědom třetího partnera - Stvořitele - ve vztahu? Jsem si vědom, že toto partnerství mi dává schopnost spojit se s druhými i přes rozdíly v našich osobnostech?
Když se modlíte, uznejte a oceňte zejména pomoc Stvořitele při vytváření vašich vztahů s lidmi.
https://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/276711/jewish/Omer-40.htm
Tamar:
Šestý den v šestém týdnu: Jesod v Jesod
41. den Omeru
היום אחד וארבעים יום שהם חמשה שבועות וששה ימים לעומרDnes je čtyřicet jedna dní, což je pět týdnů a šest dní Omeru
Prohlédněte si problematiku vztahů podrobně. Jejich tvar, formu, způsoby vyjadřování. Každý člověk potřebuje a má schopnost navazovat vztahy k druhým lidem, k intenzivním zážitkům a k užitečným zkušenostem.
Mám ve vztazích problémy? Je to obtížné ve všech oblastech, anebo jen v některých?
Snadno se upnu na svou práci, ale nejde mi navázat vztahy s lidmi? Anebo naopak?
Mám problémy s nějakou zvláštní událostí v mém životě?
Zvažte důvody, proč nechcete nějaký vztah. Je to proto, že jsem příliš kritický a nacházím chyby ve všem, abych zdůvodnil proč ho nechci? Lpím příliš na svých zvycích?
Nebo se obávám kvůli své zranitelnosti? Už jsem se v nějakém vztahu zranil? Někdo zneužil moji důvěřivost?
Je můj strach ze vztahů způsoben nedostatečnými vztahy v mém dětství?
Rozvíjejte své schopnosti navázat vztah i když máte pádné důvody k nedůvěře - je nutné si uvědomit, že Bůh vám dal Svoji duši, která je pečující a milující a vy se musíte naučit rozpoznat vnitřní hlas, který vám dovolí sdílet duši a srdce druhého člověka.
Pak se můžete pomalu upustit od přísné obrany, když poznáte někoho, komu můžete opravdu důvěřovat.
Aby se vztah mohl uskutečnit, musí zahrnovat dalších šest aspektů vztahu. Úspěšný vztah musí také zahrnovat skutečně realizované konstruktivní činy. A jeden důležitý fakt: Vztah vytváří vztahy.
Vztah navázaný v jedné oblasti vám pomůže překlenout problémy v těch druhých..
Když začínáte nový vztah s někým milovaným, sdílejte společný čas pravidelně, nejlépe každý den, nějakou konstruktivní činností.
https://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/276712/jewish/Omer-41.htm
Tamar:
Sedmý den v šestém týdnu: Malchut v Jesod
42. den Omeru
היום שנים וארבעים יום שהם ששה שבועות לעומרDnes je čtyřicet dva dní, což je šest týdnů Omeru
Vztah musí podpořit sebevědomí člověka. Měl by podporovat a posilovat důstojnost obou partnerů.
Brání mi vztah v osobním rozvoji? Chová se ke mně partner tak, že deptá a ponižuje moji osobnost?
Uvědomte si a pochvalte silné stránky a pozitivní vlastnosti vašeho partnera.
https://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/276713/jewish/Omer-42.htm
Tamar:
Sedmý týden - Malchut
Suverenita - poslední ze sedmi atributů - je jiná než předchozích šest. Je to spíše stav duše než činnost.
Malchut ukazuje a realizuje charakter a majestát lidského ducha. To, co nás dělá lidmi je velmi jemné. Když jsou láska, sebekontrola, soucit, vytrvalost a pokora v duši správně propojeny – je výsledkem Malchut. Vztah nás vyživuje a umožňuje rozvoj a rozkvět naší sebedůvěry.
Malchut je pocit sounáležitosti. Vědomí, že jsme důležití a že můžeme něco změnit. Že dokážeme být schopnými vůdci sami sobě. To nám dává nezávislost a sebevědomí.
Pocit jistoty a autority.
Když matka láskyplně kolébá své dítě v náručí a jejich oči se setkají, dítě dostává zprávu, že je chtěné a potřebné v tomto světě. „Mám bezpečné místo, kde budu vždy milován. Není čeho se bát. Cítím se v srdci jako král.“
To je Malchut.
První den v sedmém týdnu: Chesed v Malchut
43. den Omeru
היום שלשה וארבעים יום שהם ששה שבועות ויום אחד לעומרDnes je čtyřicet tři dní, což je šest týdnů a jeden den Omeru
Zdravá sebedůvěra je vždy laskavá a milující. Skutečný vůdce musí být vždy vřelý a ohleduplný. Činí mě moje sebedůvěra více milujícím? Uplatňuji svou autoritu a vůdčí postavení pečujícím způsobem?
Nezneužívám své pravomoce vůči ostatním?
Buďte laskaví k těm, kdo jsou vám podřízení anebo na vás závislí.
https://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/276714/jewish/Omer-43.htm
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi