(nejdřív jsem se opravdu hodně dlouho a upřímně řehtala..)
Předpokládám, že otázka je mířená na ty, kteří dodržují kašrut. Vzhledem k tomu, že tak činím zatím ještě zcela dobrovolně, není tento zádrhel otázkou přežití. .. (protože to pro nepražského rodáka, když se dokodrcá do matičky z dalekého Slovácka zádrhel být může) .. ale prostá řešení se najít dají. (Ještě jsem se nedostala do situace, že bych musela jíst nekošer proto, že bych neměla vůbec k dispozici žádné košer potraviny.)
Jedním z těchto řešení je (snad) možnost domluvit se s někým z pražské obce a objednat si oběd v jídelně na obci. Předpokládám, že členové mají slevu a že je možné si oběd koupit přes někoho.. normální cena pro nečlena obce 300,- Kč za oběd je pro našince zcela nepoužitelná. (Ještě jsem to nezkoušela.)
O normálních košer restauracích v Praze (jsou tady dvě - King Solomon a Dinitz) bude muset poreferovat někdo jiný..
.. mnohem lépe situovaný :-))))))))))))))
Jinak se stravuju tak, že zajdu do Alberta nebo do Billy, ve většině jejich prodejen mají chleba z pekárny United Bakeries.. z provozovny Pekařská 1, Praha 5 ... který má košer certifikát..
..
no toto!! rohlíky a housky..!!! .. tak vida .. od podzimka i rohlíky a housky.. . a navíc Pat Yisrael.. no to je úžasnééé... (jen , že v Uherském Hradišti to člověk tak úplně nevyužije..)
No a pak v tom samém Albertu nebo Bille zakoupím krabici mlíka.. máslo.. případně olomoucké tvarůžky.. atd.. atd.. přesně podle
seznamu.. :-)))))