Všeobecná kategorie > Náměty ohledně podoby tohoto fóra

Hebrejstina

<< < (13/19) > >>

Eva Daňuková:
zdravím,chtěla jsem se akorát zeptat-já jsem myslela že na Eretz.cz,a lidi co tuto stránku zakládali,že hebrejsky umí,a ne že si musí oprašovat znalosti,jak to tam někdo psal...  :'(  :o mě by zajímalo jestli vůbec někdo je žid..

Pepino65:

--- Citace: Eva Daňuková kdy 22. Ledna 2008, 19:21:37 ---zdravím,chtěla jsem se akorát zeptat-já jsem myslela že na Eretz.cz,a lidi co tuto stránku zakládali,že hebrejsky umí,a ne že si musí oprašovat znalosti,jak to tam někdo psal...  :'(  :o mě by zajímalo jestli vůbec někdo je žid..

--- Ukončit citaci ---

Ač neznaboh jsem pochopil, že židů je zde dost, jinak nad (ne)znalostí hebrejštiny bych se nepozastavoval, konečně v Evropě se spíš hovořilo mezi Židy jazyky státu, ve kterém bydleli nebo jiddiš - což považuji za směs němčiny, hebrejštiny a místních jazyků, a nejen u Židů je to typické, takže oprášíme i latinu?  ;D

Samuel:
Milá Evo Daňuková, dokážete si představit, kolik žije na světě Židů, kteří b-hužel neumí hebrejsky ? Vím, že Váš dotaz primárně mířil na členy redakce, ale byl podán tak trochu, že se dal chápat, kdo neumí hebrejsky není Žid. Tento logický výrok myslím neplatí, jako mnoho podobných :)

Eva Daňuková:
radila bych spíš stránku  animatedhebrew.com/lectures/ je to sice v angličině ale kdo umí anglicky tak je to v pohodě  ;)

Eva Daňuková:
tak jsem to vůbec nemyslela,že kdo neumí hebrejsky,není žid,to jsem asi blbě napsala,nebo vy špatně pochopili,omlouvám se :'(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi