Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy
Konverze - praktické podrobnosti
gvodrazka:
Oldřich Nový (nikoliv de la Cámara) tomu dal šmrnc svojí nasládlou písní :
Proč obraz Tvůj nedá srdci spát?
Proč obraz Tvůj bláznivě mám rád?
Lásko má jediná, dívko v modrém,
jsi jen Ty a zase Ty a potom žádná víc!
Tisíce žen okolo nás jdou,
tisíce hvězd, které zapadnou.
Nad nimi, záři mi
jen Tvůj obraz mámivý,
dívko v modrém buď mou!
Jediná láska, dívko v modrém
jsi jen Ty a potom žádná jiná.
(Naprosto jasné předznamenání vzniku Státu Izrael - dívka v modrém je sionistický symbol a zároveň Oldova recese, což uniklo pozornosti Emanuela Moravce.) ;)
Představuji si Ivána v tuxedo, zpívajícího sonorním hlasem u toaletního stolku Hadassy.
S chutí si Wocicka přečtu, obzvláště když v tom nebudou zdejší plky... :D
bibin:
Vaše :D nebo moje :D ? Obecně, lidé plkají rádi. Možná proto je svět (české) justice tak nezáživný. Žádná "živočišná"invence.
gvodrazka:
Neznám nic návykovějšího než plkání - stal se ze mne závislák na plkání. Wocicko má jasno, kterým směrem se bude ubírat jeho fabule. A my se zase vrátíme zklamaně do pavilonu 31 (pohříchu to není Lehárův modrý pavilon). 8)
Svět (české) justice je velmi barvitý a naplněn všemi nuancemi i odstíny lidské psychiky. Pokud někdo preferuje absurdní divadlo, nalezne nevysychající pramen inspirace právě zde. Není nouze ani o "animální" invenci.
Kolik intelektuální zábavy člověk zažije, zjistí-li, že žalobce usuzuje na korupční jednání pouze z toho, že věci se prostě nevyvíjejí podle jeho představ o elementární spravedlnosti. Korupce je, když ... když jsem prohrál. Asi tak. Vždy mne pak napadne poučka: Nedělej ze sebe idiota, když už jsi. :D
bibin:
s posledním odstavcem, budiž, souhlasím. Ale nevidím důvod, aby Magdaléna prchala z tohoto fóra, a my se opět stěhovali do vypolstrovaných cel pavilónu 31, kde se nedá ani rýt nehtem do zdi ( :D ) koženkové zdi. Pokud se wocicko nerozhodla skládat státnice také z jedenatřicítky. Šachy (co jiného) může s námi hrát v době návštěv (a nebo- státnice na vycházkách?)....přiznejme si, ani jeden z nás není vizáží její milovaný Septimus Severus. Ještě že máme ty kostýmy šachových figurek. Ale slibte mi, že už nebudete chtít, abych byl věží, a abych přes Vás skákal...
wocicko:
Bibine, můžete mi prosím vysvětlit co to povídáte o Magdaléně, státnicích a Septimovi Severovi? To by mě fakt zajímalo, kde jste TO SEBRAL!
A Kohoutovsko-Viewegovské romány nepíšu, blížím se spíš ke Kundero-Eco-Borgesovské větvi... Ale jak myslíte, jak říkala Hannah Arendt: nic lidi nevzruší více než vynášení soudů o knize, kterou nikdo (v mém případě zatím) nečetl.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi