Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy
Konverze - praktické podrobnosti
bibin:
zjistilo se, milá wocicko, že (podle názoru některých) halachický žid Iván (navíc s genet. vyšetřením-potvrzením , které dnes mj. policie v U.S. běžně dělá z kartáčků na zuby) by měl předstoupit před bejt din? To je jako kdybyste nutila promítače koupit si lístek do vlastního kina...
wocicko:
Dobře dobře... Fajn, tak si odmyslete tu jednu větu... to je toho :o
Zas na druhou stranu, geny mě nenapoví, co je to třeba maces... Si pamatuju, jak jsem to pomyslně "natřela" jednomu Židovskému spolužákovy při semináři ke středověké židovské filosofii. Tedy, to že je někdo tmavooký, a na tmavých kudrnách má kippu, ještě neznamená, že se nemusí učit... Proto si myslím, že když Iván nevěděl, že je Žid, tedy tak nebyl vychován, by si možná "maturitu" střihnul, když je poctivý.
Tamar:
no tak Bejt dinu se chodí z různých důvodů.. nejen k vůli gijuru.. to je prostě soud.. řeší problémy a průšvihy.... :o
wocicko:
Jo, Marcela má pravdu! Třeba se soudil... Bibine, je na Vás, vymyslet proč... Můj David to už dlouho není ;)
Tamar:
No počkej.. taky si ho mohli zavolat .. jestli třeba něco neproved.. !! .. jako že na koberec..
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi