Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Prognostický ústav - pavilon č.31
bibin:
erratum-vlnění. A to jde spočítat.
gvodrazka:
Sehr geehrte Herr Molch,
Molchen, molchen über alles... Uchylte se do hor - ty se budou bourat až naposled, pravil Chief Salamander, vůdce lidogeštěrek ...
To na mně svého času udělalo takový dojem, že jsem zcela reálně a zadumaně studoval mapu Himalajského masivu... ;D
bibin:
Máme nějakou teorii k diskuzi, nebo pavilon 31 stále čeká na vizitu?
gvodrazka:
Domnívám se, že už je po velké vizitě... mon cher ami Bibin. :D
Dokážete si představit co by nastalo, kdyby všichni naráz na světě přestali s drogami? Víte, jaké sociologické pohyby by nastaly z hlediska vnitropolitického v řadě států?
To, co se odehrává nyní, se pořád ještě vyplácí, uvědomíme-li si, co by nastalo při totální absenci odbytišť narkomarketu….. :-\
Nápověda: snažte se na problém pohlížet z hlediska teorií elit.
bibin:
k problému se vrátím... Le Palais d'Etoudi vidíte, milý příteli, westernizaci Afriky. Lépe, vezmi Marseillaisu, hoď do tyglíku...a hymna de La République du Camerun jest na světě. To, co vidíte, je prezidentský palác, dílo tuniského architekta (nemůžeme se vymanit z Tuniska...). Ale, shlížejíc na Kamerun, zjistil jsem, že i zde je vše podivné. Evropan tvořil hranici podle politické mapy, ne fyzické či demografické, a proto africké hranice jsou i zde hranicemi bílých mužů, ne etnik. V Kamerunu rozťala hranice 1916 německou kolonii ve dví, ve francouzský Kamerun, a anglofonní, South Cameroon, který, jak jinak, krčí se u severní hranice s Nigérií...Povídajíc si, měli bychom Afričany učit být Afričany, ne polo-Obamy. (Prezident promine).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi