Všeobecná kategorie > Hyde Park
Muzeum Reinharda Heydricha v Panenských Břežanech?
bibin:
https://www.betriebsrentner.de/vorstand.html omluva.
gvodrazka:
Jak se dovídám, dotyčná nemovitost je arizovaným majetkem, nevráceným původním majitelům. :( Tím to pro mne dostává další rozměr.
Tamar:
--- Citace: bibin kdy 28. Března 2011, 08:24:17 ---Kmotřenec Himmlerův, syn Liny Heydrich von Osten, která bičíkem poháněla židy z Terezína aby rychleji pracovali a syn bestie, která povraždila v Petschkárně, Kobylisích i vyhlazovacích koncentrácích statisíce lidí a NEVINEN? Frau von Osten, která po Daluegovi chtěla, aby zabil každého desátého obyvatele té enklávy BÖHMEN u. Mähren? Hošík s dýkou hajot po boku (v osmi) že by nic nevnímal a nic si z té doby (mravně morální vzor) neodnesl? Stěží. Inženýr, který to dotáhl ke krycí firmě v kantonu Zug, baráku u Wörthersee, místu v představenstvu leteckého výrobce Dornier a na flek v CSU/CDU? https:/www.betriebsrentner.de/vorstand.html no a kdy se objeví nějaký mešuge s teorií, že lékař Mengele vlastně pomáhal?
--- Ukončit citaci ---
Tak. (já jsem tušila, že to trochu rozvedete.. )
zoom:
Koukla jsem na ty aktivity pana H., on tam chce asi filuta postavit Altersheim pro děti starých Kameraden. A k tomu síň tradic. Na to mu jistě evropské peníze přklepnou. Ovšem jestli je to arizovaný majetek, tak to je opravdu moc tradiční. :'(
gvodrazka:
Zámeček Panenské Břežany (Jungfern Breschan Schloss ;) ) byl v držení cukrovarníka, finančníka a uměleckého mecenáše Ferdinanda Blocha (nar. 1864 - listopad 1945 Curych), který si po sňatku s Adélou Bauerovou rozšířil příjmení na Bloch-Bauer. Byl mecenášem Gustava Klimta, který jeho sympatie odměnil překrásnými secesními obrazy Adély Bloch-Bauerové (nejznámější je „Gold Adele“ – koupil ho Ronald Lauder a jeho vlastnictví bylo předmětem pozdějších sporů). Manželství Ferdinanda a Adély bylo bezdětné. Chudák Adéla zemřela v r. 1925 na TBC.
Méně známo je však, že Ferdinandův starší bratr, Dr. Gustav Bloch (nar. 1862-1938) si vzal za manželku Theresu Bauerovou – sestru Adély. Tomuto páru se narodila dcerka Maria Victoria, později provdaná za Fritze Altmanna. Byla to ona, kdo zahájila řadu restitučních právních bitev za spravedlivé vrácení obrazů Gustava Klimta potomkům rodiny Bloch-Bauer. Tato čilá, veselá paní se zajímala i o zmíněný zámeček....
Závěr je jasný: každý člověk, který za něco stojí, se jmenuje Gustav…. 8)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi