Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Egypt a Tunis
Davidovdom:
"Teď je chvíle na „deus ex machina“ a ne na slabošské manévrování. Po plichtách v Iráku a Afghanistánu je třeba předvést něco excelentního, a ne vyšumělá moudra z příruček State departmentu z období cold war... "
gvodrazka dúfam, že to nečakáte od Hussajna Obamu...On jasne vyhlásil,že jeho príchodom do Bieleho domu skončila vojna proti moslimom a islámu..takže na niečo excelentného si budeme musieť počkať po najbližších prezidentských voľbách v USA v novembri 2012...aj to len za predpokladu, že Obama už druhýkrát nesadne do prezidentskej stoličky..
Za ostatné dva roky sa ustavične pchá moslimom "do zadného otvoru" právom mu moslimovia, (ale aj rusi) reagujú pohŕdaním...
Takže razantný a excelentný manéver je zadanie pre úplne iný typ USA prezidenta, než je Obama...
bibin:
Mubarak by měl mít dneškem politicky nejhorší za sebou (v těchto třiceti letech,....). Jinak, armáda jedná na rozkaz, davidome. Není rozkaz, není akce. Přimlouvám se, vážený scoolie, aby se v politicky pohnutých dobách neměnila podoba fóra, byť se mi líbí. Třeba jsem nebyl sám, který něco "mastil" a na obrazovku mu skočilo "access denied" Připadal jsem si jako Pulestone (archeolog),zabitý po úderu (nikoli do klávesnice) ale kamenného bubnu na přivolávání blesků /deště (vápníkový krápník) u Kukulkánovy pyramidy v Chichen Itza (tematicky...stále jsme "u pyramid"). Prostě, příště by ten doomday mohl být odpočítán...? ;)
Tamar:
včera jsem zažila mírný šok.. při sledování rozhovoru s touto dámou.. Měla jsem ji zafixovanou jako spisovatelku cestopisů po Africe a nikdy jsem blíže nezkoumala co je paní ve skutečnosti zač.. https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10252839638-hyde-park-ct24/211411058080126-hyde-park/
výňatek .. zhruba 16. minuta:"..Ono jde totiž o morálku.. Ty režimy jsou totiž velmi zkorumpované. Ti islamisté – ať už je to rétorika, anebo ať to myslí doopravdicky, oni vycházejí teda z Koránu a nabízejí: čistotu mravů, nabízejí.. mimochodem se to taky týká také bank.. těch.. a tak dále.. prostě – kolik my platíme bankám, nebo ty procenta a tak dále, prostě týká se to celého peněžního systému.A zejména teda se to týká korupce. Oni nabízejí čistotu mravů. Když se podíváme na země, jako je Tunisko anebo jako je Egypt, to jsou země, které ve velké míře žijou ze západní turistiky. Kdo tam byl, jakože skoro každý, tak ví, že ty pláže jsou nějakým způsobem oddělené, že tuniské ženy a dívky se nekoupají v plavkách a že spousta mladých mužů, kteří tam chodí, nebo kteří tam obsluhují se živí takovou pokoutní prostitucí.."
.. jako.. .. já si uvědomuju, že to, co se děje jsou události dramatické, leckdy až tragické..a fakt nejsem teda asi každý, protože jsem tam nebyla.. ale pokud jejich mravní čistota spočívá v tom, že se dívky nekoupají v plavkách a mladí muži se živí prostitucí.. tak pánbu s nima..
bibin:
Mubárak řekl Christiane Amanpourová, že by i odstoupil, ale že je mu jasné, že by se země propadla do chaosu. Amanpourová má mít v 11.25 Eastern Time s M. rozhovor. Každopádně, i se synem Gamálem ji přijali (team ABC) v prezidentském paláci. Mubárak řekl, že Obamovi sdělil, že egyptské hodnoty jsou jiné a jinde, než to vidí on. Myslím, že i mluvčí Gibbs odmítl Obamovy statementy. Cituje je, ale nepodílí se na nich. Čímž jsme u odbornosti úsudku (nebo i zdravosti), jak tu výše cituje paní Marcela dámu z hydeparkovského ČT, co se zabývala "těmadle nemorálnostma těhle muslimů". Hrůza.
bibin:
v postatě bude zázrak, když náš Mubárak neskončí jako panamský Manuel Noriega. Taky voják, taky americké protegé a taky končil špatně. "Náš" píši proto, že jaksi tahá tento týden kratší slámky. Ruské zprávy jsou objektivní, Čína Egypt maže. Proč také říkat, že tanky jsou na náměstí, leč neohrožují demonstranty. Zajímalo by mne, kam ti lidé z at-tahríru chodí na WC, kde jedí (někteří mají bříška), co pijí...a tak. Spí, to chápu, na místě samém.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi