Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Egypt a Tunis
Geršom:
Díky za info,
snad jediné co mě trochu uklidňuje je arabská nejednota. Nikdy jim nic jednotného dlouho nevydrželo a ani teď tam není jednoznačný vůdce schopný shromáždit všechny pro zeleným lajntuchem a vytvořet něco jako Islámský commonwealth.
Jde o to vydržet a počkat až se sežerou mezi sebou. Jedna z pozitivních věcí na celé situaci je ta že to přišlo teď a ne až bude mít Irán atomovku. Takhle snad budou mít přece jen i ti největší bezmozci trochu strach se nechat ožehnout /přes všechny řeči o přímé cestě do ráje/.
A co vlastně Sýrie, další pseudodiktátorský stát, jak ta to vidí? Nikde jsem nečetl její postoj. Myslíte že i tam může hrozit -egyptský scénář? To už by se pak do toho museli asi vložit i Turci a to by byl teprv ten řádný guláš.
Kdo by to byl řekl ještě před měsícem co se může stát?
Geršom
gvodrazka:
... a doplnil bych Vás pane kolego o to, že v současné chvíli je stanovisko české zamini takové, že kníže pán jako vždy "čumí". Ukazuje se také, že situace je složitější, než jsme si, my jednoduší, evropským komfortem zjemnělí plebejci mysleli: Amíci totiž podporují nejen Mubaraka, ale zároveň i vše, co vypadá jako opozice. Fidel vztekle prská něco o "americkém machiavelismu"..... :P :P
gvodrazka:
To Geršom:
;D Kdo by to byl řek´, že kočka žere špek?
A největší legrace je ta, že se reálně uvažuje, že teď je na řadě právě Sýrie. Načež Assád se lehce zachmuřil a jde do sebe.... ;D ;D
Scooolie:
Problémem je, že Barak Hussein je posedlý fixní (a zcela mylnou) myšlenkou, že problémy Blízkého východu vyřeší zavedení "demokracie". A obětuje této fixní ideji i věrné spojence, jakým je Mubarak. Něco jako Carter v Íránu...
Scooolie:
--- Citace: Geršom kdy 1. Února 2011, 13:01:18 ---A co vlastně Sýrie, další pseudodiktátorský stát, jak ta to vidí? Nikde jsem nečetl její postoj. Myslíte že i tam může hrozit -egyptský scénář? To už by se pak do toho museli asi vložit i Turci a to by byl teprv ten řádný guláš.
--- Ukončit citaci ---
Mám to v pořadí k překladu. Assad má stažené půlky :D Což je sice hezky škodolibé sledovat, ale ... ve finále mu budeme ještě rádi držet palce, aby se udržel u moci.
Assad Prepares for ‘Day of Rage’ in Syria
https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/142043
Assad: Revolutions a Result of Regional Political ‘Disease’
https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/142052
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi