Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Egypt a Tunis
Tamar:
--- Citace: bibin kdy 18. Března 2011, 12:44:19 ---článek je to dobrý
--- Ukončit citaci ---
Ten článek je fakt dobrý..
.. zdá se že do těch všech událostí (Lybie, Fukušima) skoro zapadá další článek na A7 varující před vznikem požárů, poněvadž purimové kostýmy se vyrábějí často z hořlavých materiálů.. :(
Šabat šalom a chag Purim sameach
gvodrazka:
Okamžitě přestaňte s přípravami na bombardování Libye. Nevidíte, že v zemi zavládl hluboký mír a nikdo s nikým nebojuje?!
Můj hoch chce mít na šabes klid a pak se chce (stejně jako já) pilně věnovat plnění důležité micvy (ztemnit si smysly natolik, že nerozezná Hamana od Mardocheje), resp. nerozeznat rozdíl mezi Haman Rights a Human Rights…
Člověk je povinen se o Purimu zpít vínem, že není s to rozeznat mezi „prokletým Hamanem“ a „požehnaným Mordechajem“. Raba a rabi Zejra se jednou na Purim sešli k hostině. Opili se a Raba vstal a podřízl rabimu Zejrovi hrdlo. Nazítří prosil Boha o smilování a oživil jej. Příští rok mu řekl: „Poctíš mě svou návštěvou? Budeme společně slavit Purim?“ Ten mu odvětil: „Ne pokaždé se stane zázrak.“ (Talmud, Megila 7b)
Tomsik:
Mozna se zapadni politici boji, ze zapadni letci zakrneli a potrebuji se procvicit...
Radsi at tam uz neletej, nema to cenu.
bibin:
také přeji. Našel jsem vám obrázek královny Ester, a než jsem se dobral k odentrování, naskočilo na obrazovce "my prosim jevrejev ne polzovaťsja našim sajtom v Šabbat..." a tak zůstaneme u představ... :)
bibin:
Nositel Nobelovy ceny (za vraždění?) se zvěčňuje svou výrobou libyjských My-Lai. :'(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi