Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Egypt a Tunis
bibin:
Japonci jsou inteligentní, houževnatí, hrdí- jak jste napsal. Jenže synkreze šintoismu a buddhismu tabuizuje KEGARE, znečištěné, kteří spáchali hřích, cumi. Nařizuje-jim očistu (tu podstupuje i císař (oharae). Znečišťení se člověku dostane tak, že je třeba obětí přírodní katastrofy, je žhář, vrah. Ovšem v případě přírodní katastrofy člověk "byl vybrán" ke znečištění a pokud se jeho očista nezdaří, musí být zabit. Pokud je "znečištěn" jen tím, že se třeba otráví rtutí (dimethylhydrargiricum) jako v Minamatě 1956, je to jeho hřích, (trest= házení exkrementů na oběti).Ostatně firma Chisso (experiment se 400 kočkami) dlouho tvrdila, že jde o "nemoc tančících koček", ne otravu rtutí ze závodu, vypouštěná do zálivu.V rámci "poslušnosti" gyn.por. společnost (císařská) vydala stanovisko, že těžké kovy "neprocházejí placentární bariérou". Tím se odborně zlikvidovala. Dnes ji nikdo necituje. 10.000 uznaných hemi a qvadriplegiků bylo odškodněno souhrnně 3,5 mil USD. (léčba jednoho stojí 921.000 USD....)Mrtvé nepočítám. Takže Japoncům nevěřím dobrý den.....Alláhu fankúa l-úmtadí, B-h je nad triky útočníků, jak by se mohla přeložit strofa z libyjské hymny. Tak uvidíme. Zkusím číst O globo. Brazilci by nemuseli lhát. Do not cry on us, jamahiriya :'( tedy...pokud bude o globo ke čtení (někde). Nevíte, jestli se stoupenci džamáhiríje budou internovat? No nic,... jdu pro kufřík a špagát.
bibin:
Mali a Írán podpořil Libyjskou džamáhiríji. Kmeny Fezzánu podporují Kaddáfího, včetně Sebhy, kde se konalo mimořádné zasedání lidového výboru. Kolik křesťanského utrpení se podaří "doručit" humanitárním bombardováním do libyjských škol a školek? Bomby místo velikonočních čokoládových zajíčků...
gvodrazka:
Věřme, že se obětem katastrofy očištění zdaří, protože v opačném případě moje investice do japonských cenných papírů postrádají smyslu. Co se týče japonského smyslu pro dezinformaci, mé srdce zaplesalo a jsou mi tak nějak bližší, když vidím, že i oni dokážou „zatloukat“ – skoro stejně, jak velí etiketa EU. No dobře, dobře, ať si to Nippon uspořádá vnitřně podle svého a religiózně se s tím vyrovná - pro mne jsou důležité externí ekonomické výstupy. Pecunia non olet.
Pociťuji rozpaky na íránskou podporou mého hocha Muammara. Je to nevítané – mate mne to a vůbec – kšc! Ještě na tom můj chlapec není tak špatně, aby si podával ruku s šíity. Stoupenci džamahirije se nebudou internovat, alebrž se organicky včlení do eventuálně nově vzniklého establishmentu, protože nikdo kromě nich už pokrokovější v Libyi být nemůže. Jejich zkušenosti budou smysluplně exploatovány. Asi jako v české kotlině – kdyby se všechny komunistické kádry internovaly do jisté josefínské pevnosti, nastal by kolaps polistopadové státní správy. Je to naschvál, tohle udělat Muammarovi ausgerechnet na Purim. Třeba dojde k nějakému zázračnému deus ex machina… :)
"Oceňuji" bláboly francouzské vlády o opatřeních na ochranu libyjského lidu. Kterého lidu? Těch 90% stojících za mým hochem, anebo těch zbývajících, co dělají jen bordel v zemi?
Nevěřící kripl, sedne si za knipl... (lidový popěvek z Bin Jawad) ;D
Tohle také není marné:
https://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/10079
bibin:
článek je to dobrý...katarské letectvo implantující demokracii :D v tom smutku.... Ty stoupence džamáhiríje jsem myslel celosvětově, tedy i tady. Jako, jestli si nás zkoncentrují....a za padesát let na dané místo budou zase klást věnce.... Japonci sice lžou jako my...ale myslím, že i kdyby rýže nerostla, pohledávky a závazky budou respektovat. Btw. když je to teď mírová operace, tak nabídli Rusům účast. S díky odmítli.
gvodrazka:
Netoliko jsem stoupenec džammahirije, jako příznivec toho, aby si (viz článek) Arabové prali svoje špinavé prádlo sami a citově nevydírali Západ. ;)
Ale Muammar – to je moje krevní skupina… :D
Opačně je také blbé – nejdříve věnce a pak internace…. ::)
Rusové by participovali leda, kdyby se z Japonců stali Čukčové nebo Burjati – viz Žirikova geniální demografická iniciativa na osídlení Sibiře. :)
Poslední sentimentální pohled na mapičku bojiště – don´t cry for me, Libya :'( – už nikdy nebudeš vypadat tak krásně, jako po kočkování Montyho s Rommelem, plná malebně ohořelých vraků a nevybuchlé munice. Ti to uměli roztočit a nemuseli se přitom pokrytecky a slabošsky schovávat za pojem „bezletová zóna“…
https://www.lemonde.fr/afrique/infographie/2011/03/08/carte-de-situation-en-lybie_1490269_3212.html
Nějaká trapná intervence OSN - to není ono. :-[
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi