Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Egypt a Tunis

<< < (50/84) > >>

gvodrazka:
Nu, a teď když vyhrává řád a kázeň, mohl by se Muammar vrátit ke svému programu, pro který ho tak při jeho nástupu měli všichni rádi: každý má právo na svobodný výklad koránu. 8)

Sarko nepotřebuje ke svému propojení s Guinejským zálivem Libyi - od toho má Alžírsko a dále frankofonní zónu bývalé Afrique occidentale francaise.  ;D
Légionaires, à moi ! :D 

bibin:
Sarko má možná Alžírsko (že by kasba byla Francouzům oddaná?), ale nemá vodu jako Kaddáfí. I když i na Expu 1998 v Lisabonu Libyjci vystavovali jen jihokorejské realizační plány :D ...Pak ovšem prosím věrného čtenáře Le Mondu o vysvětlení, proč Sarki uznává bandu separatistů.

bibin:
Dmitrij Medveděv dnes podepsal ukaz, nedovolující Kaddáfímu a dalším průjezd a příjezd do RF...ve smyslu rez. OSN.

bibin:
Zahraniční novináři mizí z Benghází směr Tobrúk. Libyjci je nechtějí pustit a říkají:"počkejte, NATO nám dneska pomůže intervencí."

gvodrazka:
Nejdřív jsem se ulekl u zkratky RF (my frankofilové ji považujeme odjakživa za monogram République Française), v domnění, že kozáci jsou zase v Paříži, ale pak mi svitlo, že existuje taky Medvědí federace.  ;)

Povstalci jsou pitomci: Jestli budou svoji moc odvozovat od pomoci NATO, nikdy nebude jejich (eventuální) vláda Libyjci považována za legitimní a islámskou. Já jsem taky nikdy vládu, která přijela na pásech tanků, nepovažoval za mongolskou.  ;) 
Myslím, že už je ale rozhodnuto a EU by si měla připravovat červené kokosáky pro nadcházející námluvy a líbánky s Muammarem.  Kmotrem lišákem jedním pouštním…  ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi