Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Egypt a Tunis

<< < (34/84) > >>

zoom:
Celá léta to nikoho z muslimů nezajímalo, protože Kadáfí se choval jako správný muslim, teď prostě něco zvoral, nebo nezvládl ve výchově synků o jejichž dobré vzdělání se síce postaral ovšem méně již o jejich dobré vychování. A oni to jak se to zpravidla v second generation stává, přehnali. A tak muslimové zapomněli na zubní protézy zdarma a šli toho smradlavýho žida vypráskat. Jinak v izraelských rodinách které přišly z Tripolisu se to bere jako skrvrna kterou nelze vyčistit, tedy ten hřích babičky. Mimochodem, když se mladý plukovník dostal k moci , tak dal židům týden, aby se vystěhovali, ovšem bez majetku. Mám to z první ruky. Traumata utíkajících jsou ještě živá. No a teď vyhánějí jeho. Obvyklý koloběh. Ovšem mafrum je v Izr. asi lepší, než v Tripolisu dnes.

gvodrazka:
No jo, to bylo ono vývojové období, kdy židovské geny byly hrubě a neomaleně překřikovány těmi muslimskými …  ;)  Pak se v něm ale ozval příslovečný židovský smysl pro sociální spravedlnost a prokládal své „muslimské“ konání židovskými pohnutkami… :D

Nikoliv já, alebrž Vy Bibe, máte velkoprostorové, komparativně historické nazírání na skutečnosti. Asociační paměť se u takové vlohy, umožňující přidat realitě rozměr politických dějin, při vědomí vzájemných souvislostí, přímo předpokládá. Já jsem jen ztrápeným encyklopedickým autodidaktem, restaurujícím poničené mozkové informační soubory :( , zatímco Vaše paměť nechává před námi plasticky defilovat různé historické souvztažnosti v panoptiku Automatu Svět…. :D
...
Náš hošík Muammar mezitím správně poukazuje na to, že se brání tak, jako by se bránil každý establishment na světě.   ;D

bibin:
věřte mi, že jsem v únoru 1970 zažil jako dítě něco podobného. Nikoli v Tripolisu. Tady.

bibin:
jinak, Muammar dnes opět hovořil (Den džamáhiríje) a pozval delegaci, ať se podívá na ta bombardovaná města, řekl, že má cca 500 dinarů měsíčně, že vše zabavené patří lidu (povstalci) a tvrdil, že pokud v Derně vytvoří, to co chtějí, zažijí libyjské ženy něco nepěkného (od islamistů). Řekl, že poprvé vidí, jak někoho na základě neověřených zpráv tisku likvidují v OSN atd. Na Maltě, kde je zdá se jediný fungující velvyslanec včera demonstranti strhli zelenou vlajku (na budově libyjského byra), nahradili ji královskou vlajkou, dnes je tam opět vlajka džamáhiríje...a Malťané, když chtějí napsat "přibližnou" pravdu, ladí sice France 24 v angličtině, ale via smotreť TB Franse Dvadsaťčetyre...Podstatu jsem nevystihl, ale vypadá to, že Kaddáfí nepochopil, že proti němu není jenom Džazíra. I když jistě řekl, že se nenechají zotročit Američany. Jenže, je zotročením Kentucky Fried a Mc D., nebo to musí být až intervence...?

bibin:
Turecko nepovolí útok na Libyi ze svého území. Řekl to Erdogan. Nicméně, Today´s Zaman konstatuje, že několik set letounů má NATO na lodích (jižní křídlo). Během operace na Balkáně bylo sto tisíc vzletů, sedm srbských stíhaček a jedna F-16 byla sestřelena.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi