Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Egypt a Tunis

<< < (32/84) > >>

bibin:
Dnes je tzv. Jamahiriya Day, před 34 lety Kaddáfí vyhlásil program budování nové společnosti. A asi to oslaví Britové útokem z neutrální, nezúčastněné Malty... :-[  nebo se počká, jak to "dole" dopadne, a pak každopádně bude jen jeden nepřítel?...Spencerová, známá arabofilka (budiž, budiž) uvádí jmého vůdce z Benghází. Prý Ghoga. Zní to krásně albánsky...že by kombatant?

gvodrazka:
Zoom to předvídala...  :D  A Gita Boaron nám to upřesnila....  ;D
Zatímco se mi kapitáni USS Enterprise a USS Mount Whitney včera telefonicky omluvili za svoji neúčast a poslali za sebe hodnotnou náhradu USS Kearsarge a USS Ponce, které se připojí k USS Barry, já prohlašuji: Na Muamara mi nesahejte - ne abyste mu něco provedli - rošťáci ! ;D

Kluci z britských SAS už jsou na cestě, aby zajistili, že nedojde k inhalaci yperitu.
Je to trochu podobné S.A.S. (Scandinavian Airlines System) s tím rozdílem, že letušáci nosí zelené barety..

Můj kluk Muammar to, co provádí, považuje za zcela legitimní obranu. On je bytostně přesvědčen o svém právu na potlačení vzpoury proti němu a ztrestání neposlušných poddaných z titulu kmenového náčelníka.  Je odtržen od reality, ale od té reality, jak ji chápou EU a U.S.A., nikoliv on. jeho chápaní reality plně odpovídá jeho mentalitě a realitě kolem Velké Syrty. Proto ho poměrů neznalá u.s. administrativa považuje za psychicky nemocného a neschopného řízení, zatímco ve sféře permanentní kmenové rivality je jeho postoj a taktika naprosto normální, situací vynucená a tedy ospravedlnitelná. Intuitivně jsem tušil, že Muammar je originál a že je nenapodobitelný. Opravdu, kam se hrabe Sagvan... :D   

Ale že se mi LÝBÍ, co se děje v LÝBII, to říct nemohu. :(

bibin:
z hlediska africké kmenové politiky se chová přiměřeně. Souhlasím. Když už to na Muammara prasklo (ostatně, Saudúm šiité také nadávají do Chazarů), co by se stalo, kdyby Muammar DNES uznal samostatnost Státu Izrael a vyjádřil ochotu podepsat mírovou smlouvu (myslím, že pár Libyjců se někde v 73 motalo). Má-li být svržen, svržen bude. Nicméně, gesto by to bylo, a američní "analytikové" by měli možná těžkou hlavu...

gvodrazka:
Kdyby uznal Goldene medine oficiálně (ve svém srdci a duši ji už přece uznal dávno), určitě by za to nedostal ocenění à la "Spravedlivý mezi národy", ale něco lepšího. Ochranu, vyplývající z Chok HaŠvut.
Ostentativně opovrhnout Obamovým "muslim muslimovi bratrem" a stát se "achad haam" - to by bylo něco. Ještě se to musí vyjasnit s těmi zničenými hroby - to je velké faux pas - a pak se uvidí...

Jen počkejte, zajícové - můj houževnatý kluk svým "sejchelem" ve své "jüdische kopferl" něco vymyslí... Ale na funus na Har Herzl to asi nevypadá... 

zoom:
Milý a vážený Gugj, nechápu Vaše fandění Kaddáfímu, nějaké jeho osamocené rozředěné geny tu sice jsou, ale pro muslimy je MUSLIM, protože babička, vdaná židovka, utekla k šejchovi nebo s šejchem a narodila se jí dcera, v očích svého otce šejcha MUSLIMKA potom se tato muslimka s židovskými kořeny provdala za muslima a narodil se ji Muamar v očích musilimů muslim. Nikdy žádný žid nebude hrdý na to, že z tohoto zakázaného vztahu se narodil arabský muslimský terorista, který by podle Norimberských zákonů sice byl žid, ale nic víc. Obávám se, že na tenhle úlet židovské babičky, mnoho židů doplatí.

Jasně, že se chová jako kmenový náčelník, který se cítí ohrožen a amíci jsou z toho tumpach, ale pravděpodobně si nenechají ujít příležitost si vyzkoušet nový arzenál.

Vůbec se mi to nelíbí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi