Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Egypt a Tunis
gvodrazka:
Jak to, že mi o tom neřekli? Takže yperitový repelent se nebude konat? 8)
V Tunisu byl jmenován premiérem Béji Said Essebsi, který ministroval už za Burgiby.
Ať žije Dubček... ;)
Tomsik:
Britove uspesne provedli evakuacni akci ve stylu IDF, gratulace!!!
gvodrazka:
To je sice hezké, ale... problémy zůstávají. Obávám se, že případnou invazní akcí U.S. Army & NATO šlápnou do pěkného lejna a ještě se v něm otočí... :(
Nervózním pilotům z U.S. Air Force, toužícím se do něčeho trefovat, by pro získání "provozní teploty" mohly do začátku posloužit 2 perské lodičky u Syrie... ;D
Jinak by bylo vhodné připomenout, že Italové prozradili roce 1986 Libyjcům, že na ně Američané plánují nálet. Tato informace zřejmě zachránila život Kaddáfímu. Potvrdil to v r. 2008 i tehdejší italský ministr zahraničí Giulio Andreotti. Američané tehdy Libyi bombardovali v odvetu za pumové atentáty na americké vojáky v Německu, které spáchali Libyjci. ;D Co provede Sylvio, Muammarův přítel, letos?
Quo vadis Europa ? ;D
bibin:
Prozradil to Bettino Craxi (Kaddáfímu)a dožil v tuniském Hammametu, a navíc to potvrdil KMB neboli maltský premiér Bonnici, když americké humanitární bombarďáky přelétaly Gozo a Comino. Ještě k těm větrům, gv.: až budete chtít "osvěžit" vzduch v Benghází, musíte do Súdánu a Egypta. Vanou tam (nad syrtský záliv) větry z horké pouště, a sice východní. Ale pro západ džamáhirije, o.k. západní větry. Jinak nevidím nic a la IDF na vtrhnutí do Kyrenajky, a zachránění pár lidí. Řekl bych, že rozdíl je kvalita. Malťané zachraňují nonstop gratis (aha, nesdělil jsem, že Libye je war zone a proto Vám letoun pojistí, ale mastně), zatímco Britoví váhali dva týdny (vyvést-nevyvést)...každopádně jsem, rád, že JISTĚ TAKÉ VTRHNEME K VRAHOVI MUGABEMU (jú..ten ale nemá ropu....)Oba jsou stejní, ale ty libyjské bomby jsem ještě neviděl. Usekané ruce milicemi ZANU/ZAPU ano. Nejsem pro mechanické vraždění civilistů. Těší mne, že pár lidí ještě Kardávímu na špek neskočilo, a sděluji, že milion km2 pouště se nedá pár stíhačkama kontrolovat. Ostatně, Muhammad VI. prý Kaddáfího podporuje, Buteflika také, takže Sahara je "pro zelenou revoluci". Když budou v Libyi statisíce mrtvých "péčí jistých armád", hamasníkům projde Gilad Šalit. Což víme. Proto bych, nejsa Chomsky and Fonda, nejásal.Kde byla Hanoi Jane když Ieng Sary vraždil národ?
gvodrazka:
Zelená revoluce ? Tedy permanentní zelená revoluce? Mušketýři po dvaceti letech ? A pak ještě po deseti? Zelené vlajky prý působením yperitu silně vyšisují a vyblednou…. :(
Dost je mi nejasné, proč rebelové proti Kadáfímu malují na jeho portréty šesticípé hvězdičky (patrně ve snaze akcentovat jeho jakousi kolaboraci s Izraelem?!) Má to hoch špatné i v Izraeli, neboť se proslýchá, že ničí židovské hroby. Neměly by se na něj malovat spíše pěticípé, jedním tahem vyvedené, marocké hvězdičky? ;)
Trapný omyl posílat do Velké Syrty místo Queen Mary 2 ponorku Mount Whitney a letadlovou loď Enterprise. :(
Mugabe je hrubě nezajímavý…. stejně jako osudy vyhnaných anglických farmářů …. :(
Bibe – myslel jste vzteklou, kontroverzní, protistátní, nevlasteneckou a „neamerickou“ Jane Fondovou nebo slaďounkou Jayne (Jane) Mansfieldovou :-* , co dostala darem od místní posádky při svém jihovietnamském turné 1967 růžově natřené přilby?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi