Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael
Šimon Peres zvolen prezidentem Izraele
Scooolie:
Jediné pozitivní, co na něm vidím, je věk... Nové volby by se nemusely konat zas až za tak dlouhou dobu...
Samuel:
To máš sice pravdu, ale zrovna v tuto chvíli si myslím, že není moc času na přirozenou výměnu. Israel by potřeboval silnou a schopnou vládu a presidenta, který bude s touto vládou v konsensu. Nyní má pouze to druhé, bohužel v kombinaci se slabou a neschopnou vládou.
Já opravdu netuším, proč musí být Israel v poslední době tak sebedestruktivní. >:(
Yan:
Je to docela komický (v souvislosti s tím jak tady navzájem vystupujem), ale já mám dojem že Šimon Peréz toho pro Izrael za ta celou dobu co tenhle stát existuje udělal hodně, včetně toho že je těžce vyzbrojen včetně jaderných zbraní. U něj nemusíte mít strach že by nedokázal hájuit zájmy a existenci Izraele. Dělal to ostatně celej život.
Scooolie:
A co tedy ten Šimon Peres pro Izrael dobrého udělal?
Tím hájením zájmů Izraele mám rozumět Oselské dohody, díky nimž je dnes takový průšvih se samosprávným teroristickým územím?
Scooolie:
--- Citace: Samuel kdy 13. Června 2007, 13:54:23 ---To máš sice pravdu, ale zrovna v tuto chvíli si myslím, že není moc času na přirozenou výměnu. Israel by potřeboval silnou a schopnou vládu a presidenta, který bude s touto vládou v konsensu. Nyní má pouze to druhé, bohužel v kombinaci se slabou a neschopnou vládou.
Já opravdu netuším, proč musí být Israel v poslední době tak sebedestruktivní. >:(
--- Ukončit citaci ---
Korupce. Finanční i jiná. Kamarádíčkování, skryté vazby.
To je také jediné vysvětlení Peresova přesvědčivého vítězství. Vždyť jaký důvod měla doporučovat jeho zvolení Rada učenců Tóry strany Šas, když Peres je po celý život značně sekularizovaný a na adresu zbožných pronesl nejeden ostrý výrok?
A proč jen volila většina Jednotného judaismu Tóry?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
Navštívit plnou verzi