Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Izraelská vlajka
Karl:
Při čtení tohoto fóra jsem zde narazil na zajímavou informaci o významu izraelské vlajky. Ty dva modré pruhy prý představují dvě řeky, mezi kterými by Izrael měl ležet - Nill a Eufrat. Je to skutečně pravda? Podle Bible slíbil Bůh Abrahámovi zemi od Eufratu až k velké egyptské řece, což by symbolice vlajky odpovídalo. Zároveň to ale znamená, že Izrael čekají ještě dlouhá desetiletí a možná staletí krvavých bojů, než celé území získá, protože nelze předpokládat, že Arabové se ho vzdají dobrovolně. Co o tom soudíte?
Scooolie:
Ke každému symbolu - a vlajka symbolem je - lze připojovat různé výklady. Tedy i ten o Eufratu a Tigridu. Nicméně oficiálně se vždy vlajka vykládala tak, že je to Magen David položený na talitu (modlitebním šálu).
Yan:
Ještě to vysvětlete Jicchakovi...... mám dojem, že v jednom ze svých deních reportů tvrdil něco jinýho ;)
Scooolie:
Není co vysvětlovat. Jednak si nevzpomínám, že by něco takového tvrdil. Ale i kdyby, pak platí co už jsem řekl: "Ke každému symbolu - a vlajka symbolem je - lze připojovat různé výklady. Tedy i ten o Eufratu a Tigridu. Nicméně oficiálně se vždy vlajka vykládala tak, že je to Magen David položený na talitu (modlitebním šálu)."
golemm:
Prikláňam sa k všeobecne zaužívanému vysvetleniu,že sa jedná o Dávidov Štít na talite.Inak:pod "egyptskou riekou" nemusí byť myslená rieka Níl,v Tanach-u (Starom Zákone),je "egyptskou riekou" nazvaný niekoľkokrát aj "Egyptský potok",ležici západne od biblického Rechobótu.Takáto interpretácia Božieho vymedzenia územia zasľúbeného Izraelitom,mi pripadá geograficky i historicky prirodzenejšia,ako identifikácia "Egyptskej rieky" s "Veľkou riekou",čiže s Nílom.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
Navštívit plnou verzi