Všeobecná kategorie > Bezpečnost - armáda, zpravodajství, policie
Mír se Sýrií a Golanské výšiny
Scooolie:
Ten "národněosvobozenecký boj" (ach, jak krásná komunistická fráze ;D) má v případě Hizballáhu 2 háčky:
1) Jak už tu bylo opakovaně řečeno po květnu 2000 Izrael nekontroloval ani metr libanonského území. Odsouhlaseno i tradičně protiizraelskou OSN.
2) Těžko označit za "národněosvobozenecké" chování někoho, kdo bojuje v žoldu sousední Sýrie, která usiluje o ovládnutí a z dlouhodobého hlediska - narozdíl od Izraele - o anexi Libanonu,který Sýrie považuje za neoprávněně odtrženou součást Sýrie.
Samuel:
To Yan: Tak si myslím, že tobě by ani tak moc proti mysli nebylo, kdyby se jednou Arabům podařilo Israel opravdu zničit (já věřím, že se to nestane). Při tvém způsobu uvažování a argumentace bys z tepla za počítačem našel jistě dost důvodů a příčin, že si za to vlastně ten Israel mohl sám.
Dokážeš uznat, že Israel se vpodstatě od svého vzniku jen brání ? Možná to tak vždy nevypadá, když vítězí (viz např. "Šestidenní válka"), ale někdy jedinou možností efektivní obrany slabšího je jen útok.
Ty myslíš, že Israel by nechtěl žít konečně v míru ? Ano, chtěl, bohužel Arabové (přinejmenším mnozí) ne.
Proto znovu opakuji, jak jsem říkal v úvodu a tys to dosud přehlížel. Vydání Golan resp. jakékoli jiné územní ústupky jsou pro Israel životně nebezpečné. V této souvislosti považuji jednání současné vlády s premiérem Olmertem v čele (mimochodem prakticky bez jakékoli podpory Židů) za jednání limitující k vlastizradě.
Yan:
to Scooolie:
ad 1) Pokud se nepletu, tak jsem to formuloval takto (cituji) Pravda je, že se Izrael stáhl. Otázka zní zda by to učinil kdyby Hizballáh neprováděl vůči němu národněosvobozenecký boj. Mimochodem, tím bojem proti Izraeli si získal právě tu pozici, která mu umožnila obsadit jih Libanonu.(konec citace). Myslím že se z toho dá poznat že ta formulace měla časové umístění v době kdy Izrael okupoval jih Libanonu.
ad 2) Samozřejmě že každý hledá spojence kde se dá. Tak už to prostě chodí. Izrael taky v roce 1948 hledal (a našel) spojence v komunistickém Československu..........
Yan:
to Samuel: Jestli ti dobře rozumím, tak kritika Izraele je zakázána......
Samuel:
--- Citace: Yan kdy 10. Června 2007, 21:41:31 ---to Samuel: Jestli ti dobře rozumím, tak kritika Izraele je zakázána......
--- Ukončit citaci ---
Rozumíš mi špatně. Jen jsem konstatoval svůj pocit z tebe a zeptal se tě na jednoduchou otázku. Na tu se ti však evidentně nechce odpovědět, protože bys musel buď připustit pravdu (ta se ti moc nelíbí), nebo si stát na svých názorech a argumentech a vypadat poněkud směšně.
Skutečně jsem si nevšiml, že bych jakkoli zakazoval kritiku čehokoli. Ostatně nejsem moderátor ani administrátor, takže k tomu nemám ani ty správné páky.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi