Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
izraelsko-palestinská jednání pod taktovkou Clintonová-Obama
bibin:
Hitem podzimní knižní sezóny je kniha Mohameda Sefika Dince, reportéra tureckých lehce bulvárních novin Habertürk (internetových) v hardcoveru, nazvaná Kanli Mavi Marmara (Krvavá Mavi Marmara), s podtitulem Operasyonum tum detaylari (podrobnosti do detailů- vida, lze přeložit s minimem znalostí), Yayimlanmamis fotograflar (nepublikované fotografie) a otázkou Kim nerende hata yapti?- Kde se stala chyba?.... Sefik Dinc (foneticky šefik dinč- u s a c jsou známé cédille, háčky) byl účastníkam plavby a ve fotografické příloze jsou v barvě fotografie, které doplňují řadu, otištěnou v Hürriyetu v červnu- zmučený odzbrojený izraelský voják, krvácející z hlavy, kterému lámou prsty (a je vidět, že křičí), vojáci IDF octnuvší se v zajetí v podpalubí (byť na pár minut, a čekající to nejhorší), příprava stovky železných tyčí a jejich úkryt, secvičování teroristů (několikrát za noc). Doplněno jasným sdělením, že na palubě se připravoval aktivní odpor, doplněno informací (btw. je z webu IHH), že dobrovolci-šahídové berou vojáky jako zajatce (q.e.d. v lednu v Egyptě). Jak říká kanadská recenze, "Mavi Marmara was calculated gamble". Je otázkou, zda to, co věděl redaktor tureckého bulváru, nebylo zjistitelné už v severokyperské Famagustě, a zda mezi těch 700 osob nebylo možno někoho vpašovat, byť loď byla rejdištěm MIT. Každopádně, IHH tam osoby, mluvící hebrejsky měla. Měla i plán, a možná málo scházelo, aby "vojáci zmizeli", tak jako jejich zbraně. Jakkoli se zde v Evropě pláče pro devět Turků, 7 z nich chtělo být vždy šahídy, a ani jeden z nich nebyl humanitární pracovník, či registrovaný mírový aktivista. Soudím, že stačí knihu přeložit a zaslat členům všech vyšetřovacích komisí jako přílohu. Kdo je vinen, je z ní jasně patrné. A Turek to objektivně říká, protože cíl byl- naivitou >:D mnohých-splněn. Gut š.
ivanoslav:
Nechapu jak je tohle mozne. To vypada na nevynutelnou valkou mezi Izraelem a okolnimi staty pokud se neco razantne nezmeni. To je otazka casu s takovou. Co mi taky nejde do hlavy je to ze Clinton nesplnil kdysi slib (propusteni Pollarda). Takovou vec jsem treba vubec nevedel. To je hnus.
bibin:
Zase mohu jenom doporučit (pro znalé angličtiny) blog https://www.carolineglick.com je to brilantní novinářka. Byť i ona "kritizuje dovnitř". Před hodinou jsem virtuálně dodiskutoval s "přáteli palestinských Arabů" (míním osoby s jordánským občanstvím), kteří byli nadšeni z dodávky Rubínů (střel s plochou dráhou letu) syrským teroristům. Nechápu, proč Rusové prodávají zbraň zemi, která na Středním východě pětkrát začala válku s Erecem. Přeji si, aby Lockheed Martin pracoval rychleji, a aby ty F-35 UŽ BYLY. Líbí se mi modifikace B, která je jako Harrier, s kolmým startem. Myslím, že Arabům by se také líbilo, kdyby na ně taková "krásná příšerka" jukla. Někdy stačí gesto. Výroba má zvládnout 1 kus denně, a pro zájemce přidávám web: www.youtube.com/user/Lockheed/Martin/Videos. Béčko tam ale ještě není....P.S. Přirozeně, co udělá Arab se zbraní? Odzkouší ji. Takže il hladinová plavidla pozor (zvl. když Íránci ta svá "umístili" pod Union Jacka, britskou vlajku, protože loďstvo přepsali na Isle of Man). >:D Kvůli sankcím, válce a tak...
bibin:
Pokud chcete ty F-35 VIDĚT zkuste přímo přes google najít Lockheed Martin nebo letoun (F-35A). Omlouvám se, odkaz jaksi nefunguje.
bibin:
Co mne na probíhajícím VS OSN v New Yorku přímo děsí, jsou některé projevy. Třeba srbského prezidenta Tadiće, který, aby se zavděčil nohsledům z EU, prohlásil, že Srbsko bude jednat s Kosovem (jako nezávislým státem, byť ho "nikdy neuzná"- tedy uzná "de facto" nikoli "de iure"). Tadičování politiky je to, co možná čeká i Erec. Pokud il strana přijme podmínky teroristů, budou tisíce žen a dětí plakat. Pokud by se vzmužila na odpor, budou plakat také. Jaký pláč je bolestivější-ten způsobený hanbou, nebo ztrátou blízkého v boji, nedokážu rozhodnout. Zoufalství toho prvního lze překonat jen tím činem, a smutek prostý zde stojí proti zoufalství bezmoci......ale trochu veseleji: přeměřoval jsem svého psa, a zjistil jsem, že bude muset mít svůj vlastní přepravní box. A tak zkoumám, zda by nebylo vhodnější transporty našeho psa koordinovat s Teheránem, vždycky když by pan Saburdžijan-Ahmadínežád necestoval, půjčil bych si jeho přepravní box pro "air cargo" (s těmi svými móresy může být Saburdžijan jen mezi cargem). Ovšem pokud bychom museli platit, museli by Íránci předávat box "halal", jak říká fatwa, sedmkrát vymytý a naposledy solným roztokem. Sliny jsou prevít a Sabudžožád jich na Izrael vždycky naplive-hodně. (V civilizovaných společnostech se takoví vzteklíci izolují v Pasteurově ústavu v Paříži, specializovaném vždy na vzteklinu (viz Via Mala či Kniha o životě a smrti Švéda Axela Muntheho) :P
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi