...navíc se mi zdá tristní že tu křestan rozhoduje o Židech ...tedy rozhoduje tak jak rozhoduje... Tak je to židovský nebo křestanský web?!
Tohle je opravdu nefér argument. Jak by se ti to líbilo naopak, kdyby někdo řekl "
navíc se mi zdá tristní že tu Žid rozhoduje o křesťanech"? To by bylo křiku o antisemitismu, že?
Je to web o Izraeli. A není ani čistě židovský, ani čistě křesťanský ani čistě jakýkoliv jiný. Píší sem lidé různých vyznání, publikují se v překladu (samozřejmě po souhlasu držitele autorských práv) texty lidí, o nichž ani netušíme, jak na tom s náboženstvím jsou. Sorry, ale rasovou a náboženskou čistotu hledej někde jinde...
ono tedy na to víceméně odpovídá už fakt že na hlavní stránce byly s díky (a legračními výmluvami) odmítnuty odkazy na skutečně židovské stránky s tím že tam budou "jen ty důležité"...a ted tam jsou 3 křestanské blogy - dva bez vlastní domény... :-)))
Na titulní stránce jsou v Doporučujeme skutečně 3 bloky křesťanů - o Izraeli. Je to dočasné upozornění na to, co zaujalo, a Andrej a Miro zase časem zmizí a objeví se někdo jiný.
Navíc právě u Mira se jednu dobu jednalo o možné spolupráci a přebírá některých jeho článků z Izraele (ztroskotalo to na nutnosti respektovat autorská práva SME, který souhlas k republikaci s omluvami, ale nedal).
Andrej měl před časem na svém webu výborný článek o Izraeli, proto přibyl ten odkaz na něj.
Od KarlaS dostal Eretz řadu výborných (a obsahově velmi propracovaných) článků, tak jsem neviděl důvod, proč se "nerevanšovat" odkazem na jeho web. Ovšem je pravda, že z formálního hlediska by měl být asi spíše ve sloupečku "Mediální partneři". Na druhou stranu to je opravdu jen formální rozdíl - odkaz by byl o kousek jinde.
Při vší úctě - co je na Tvém webu dnes tak zajímavého, aby si zasloužil (byť třeba dočasné) umístění na titulní stránce?
To, že dodnes není hotov komplexní přehled českých a slovenských webů ve vztahu k Izraeli je bohužel pravda, ale je to otázka nedostatku času. Prioritou jsou aktuální zprávy, na ostatní je času pramálo.
(budeš-li SKůlosi reagovat, pak prosím tě neurážej moji inteligenci vyfabrikovanými důvody typu "kampan proti eretzu", hrozba vězení, řada lidí si stěžovala (Vader ho chlěl vyloučit? Ty jsi "řada"?) atd. , děkuji ;-)
Nevěříš-li mi, pak nemá cenu, abych dále reagoval.
Mohu jen zopakovat, že na Karaitu byly stížnosti od
židovských čtenářů Fora (proč by asi tam mě měly vadit vnitrožidovské spory? navíc jako protestant mám mnohem blíže k tomu brát vážně jen a jen Písmo a ne tradici), byl upozorněn Vaderem, nereagoval. Dostal ban.
Kampaň proti Eretzu začala až potom, byl jsem sám upozorněn i od lidí stojících zcela mimo Eretz, a tato kampaň je jen důvod k tomu, aby nebylo uvažováno o zrušení zákazu.