Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Vysvobození vojáka Šalita-2
zoom:
Hamasnici jsou velci lumpove a vrazi, ale blaznu maji asi dost vlastnich. >:D
Eva:
--- Citace: zoom kdy 4. Července 2010, 00:08:15 ---Hamasnici jsou velci lumpove a vrazi, ale blaznu maji asi dost vlastnich. >:D
--- Ukončit citaci ---
k o n e c n e ! !
martindeporres:
Omlouvám se předem, ale tahle kacířská myšlenka mi v souvislosti s Šalitem tak trochu hlodá v hlavě. Není to hlavní, co chybí k jeho osvobození nejvíc, nedostatek politické vůle ze strany Izraele, resp. jeho vlády? Proč při operaci Lité olovo nebylo vyhlášeno: Jdeme si pro Šalita a bez něj se z Gazy nestáhnem? Proč teď někdo odpovědný z vlády neřekne: Dokud nám nevydáte Šalita tak z Izraele nedostanete ani wat elektřiny, ani litr vody ani gram humanitární pomoci? Nástroje, jak z Hamásu kluka dostat zpátky by byly. Tak proč se nikdo neodhodlá k tomu je použít???
Samuel:
Milý Martine, je to svinstvo na tom světě. Já bych byl první, kdo by tleskal situaci, kdy Israel odpojí Gazu od elektřiny, zavře kohoutky plynu, vody a ukončí dodávky pohonných hmot. Naneštěstí nežijeme v normálním světě, kde by si většina řekla:"Správně udělali. Střílejí na Israel rakety, podporují teroristické útoky a snaží se Israel zničit. To by museli být ti židé blázni, aby je ještě podporovali a drželi nad vodou."
Naneštěstí žijeme ve světě, kde by se po takovém kroku a s Obamou v čele USA jen velmi obtížně zamezilo takovým mezinárodním krokům, které by situaci pro Israel minimálně zhoršily pokud by jej nedostaly do situace s velmi nevýhodnými, možná nemožnými dalšími jednacími podmínkami.
Naneštěstí Israel v současné situaci musí stále lavírovat na poměrně ostré hraně a je jednoznačně závislý na tom, co ještě bude pro USA stravitelné a co ne. Bez podpory USA byť třeba jen tiché, je prostě bez šance.
martindeporres:
Milý Samueli, bezesporu máte pravdu. Ovšem potom ale mi chybí ze strany Izraele jedna věc, a sice soustavná a trvalá protiofenziva v oblasti médií. Stačí, aby Izrael zbořil někde jeden barák, hned celý svět obletí obrázky nebohé stařenky, která pláče nad zničeným domovem, název pallywood je už terminus technicus. A co se děje ze strany Izraele? Týden co týden by se mělo připomínat: podívejte, my tyhle ku.vy (nezlobte se za ten výraz, ale lepší mě nenapadá) všemožně podporujeme a oni nám dělají, co nejhoršího můžou. Je to Izrael, kdo chce žít v míru, jsou to hamásáci, co chtějí Izrael zničit a neštítí se použít žádné špinavosti proti němu. Systematický propagandistický tlak na nepřítele Izraele by měl být mnohem silnější, než je v současnosti. Ono bitvy nevyhrávají jenom ty kulky, i když jsou sebepřesněji mířené.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi