Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Izrael zabránil připlutí lodí do teroristické Gazy: 10 mrtvých
Tomsik:
no vida, dalsi hlupak z lode :o
https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/novinar-zadrzeny-izraelci-konzul-jen-radil-nedelat-potize_171414.html
cituji:
V té době byl v Izraeli na návštěvě předseda senátu Přemysl Sobotka...
Očekával bych, že přijede do věznice a řekne Izraelcům: pánové, ruším svou návštěvu, protože tohle nebudete našim lidem dělat, a tady ty tři pány si odvezu s sebou do Prahy. Nic takového se nestalo. On místo toho vydal prohlášení, že celá akce byla provokací. To mě zděsilo. Je to přístup, který je přinejmenším velmi nesprávný, a spíše bych ho nazval zbabělostí, servilností a zradou krajanů.
vse vystihuje treba tento prispevek z diskuze pod clankem, ktera je mimochodem velmi plodna :)
cituji:
Několik teroristy ovládaných lodí se pokusilo prorazit vojenskou blokádu. Podle mého soudu Izrael postupoval až zbytečně mírně, když riskoval životy svých vojáků a poslal je vrtulníky přímo mezi teroristy, namísto aby po nezbytných varováních lodě teroristů rozstřílel raketami. Kdyby se totiž pan Zdeněk Lokaj a jemu podobní už nevrátili, nikdo by nepsal o zvůli a o tom, co ČR udělala či nikoliv.
po precteni clanku se clovek nestaci divit kam az saha lidska hloupost!
Makos:
Mě by jen zajímala otázka legálnosti zásahu i blokády. Ne že bych o tom pochyboval(osobně bych Gazou nechal projet několik tankových divizí severojižním směrem, aspoň pětkrát), ale tyto informace teď(pozdě) vyplouvají na povrch jen velmi předžvýkané.
A docela by se to v diskusi hodilo mít na jednom místě stručné vysvětlení a odkazy na zdroje(OSN, atd.).
Tady https://zoonpolitikon.net/izraelsti-pirati-podruhe se taky jenom odhaduje...
janagab:
co se týče OSN, to je snad (podle mě) jedna z nejhorších organizací v postoji k Izraeli. Je to takový předvoj dozadkulezoucích propalestinských skvader. Informace k blokádě Gazy, důvody apod. samozřejmě jsou, je jich dost, ale je třeba je tak trošku hledat. Dá to práci.
Tamar:
--- Citace: janagab kdy 6. Června 2010, 07:47:35 ---co se týče OSN, to je snad (podle mě) jedna z nejhorších organizací v postoji k Izraeli..
--- Ukončit citaci ---
Tos mi vzala zrovna od pusy.. ::)
brian04:
Do diskuze moc neprispivam, ale pravidelne ji ctu a rad bych prispel i vlastnim nazorem (i kdyz vse jiz bylo nekolikrat z Vasich rukou napsano).
Osobne plne souhlasim s akci Izraele se zadrzenim lodi, avsak u te prvni akce je skoda, ze zastrelili ty lidi (tim si to docela zavarili na par mesicu), ale souhlasim s tim. NIKDO NESMI NARUSIT SVRCHOVANOST STATU IZRAEL!!!!!!
Velice me udivil clanek na idnes.cz jak lide z lode posilai vajaky IDF zpet do Osvetimy. No vazeni, za tohle bych na tu lod vlitnul a trosku bych pobouchal za to co dokazali vypustit z ust!!
Dalu tu take padlo neco o presvedcovani ostatnich lidi co tomu neveri. Víte, tyto lide bych nazval "hlupaky" ponevadz souhlasi s necim co muze znicit stat Izrael.
Jinak za 5dnů se vracím zpet do Ceske republiky a povim Vam, rok a pul zivota v islamske zemi (Indonesie) me bohate stacil a dokazal jsem si vytvorit obrazek o ruznorodosti inteligence mezi islamskou komunitou a ostatnímy!!
Tot vse. Preji Vám hezkou nedeli :)
P.S. jsem velice rad kdyz si mohu precist nazory lidi co to cití podobne jako ja. Kdyz si obcas prectu nazory lidi na zvedavci (prosím neotvirat tuto stranku, budete jen nastvani!) tak mam hned zkazený den >:(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi