Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

ortodxové (a další)

(1/4) > >>

vindah:
Tak jsem zase po nějaké době potkala na FBooku člověka, který se mnou bych ochotný i trpělivý mluvit hebrejsky a opravovat mě... nicméně myslím že jsem ho nakonec asi naštvala, i když vbec nevím čím, ... po úvodních jméno, kde bydlíme atd., došlo na to jestli dodržuji mitzvot (jako že on by ortodoxní-nebo to tvrdil), atd., že prý mluvím celkem ok ivrit a kde se učím a tak... okey, řikám že jo, že se učím, učím, a snažím se dodržovat co je v mých silách...
a jakmile došlo na to, že nejsem košér podle halachy, tak ale zničehonic, do mě začal ale neskutečně rejpat, jakože jakto že si vůbec dovoluju se do toho míchat, jak to že se vůbec zajímám... tak nevím, byl až celkem vulgární, hmmm.. stává se vám to? já teda nevím, ale tohle už je poněkolikáté co se se mnou nějaký "rozený žid" odmítá ale naprosto očemkoli bavit...(ale většinou mi teda aspoň slušně řeknou ať už nepíšu)
mějte se

lechem:
Jo tak to už jsem zažil. A ještě komičtější to bylo, když jsem se pak s překvapením dozvěděl, že onen strážce čistoty je konvertita.

Prostě si řekněte, že jste se právě srazila s blbem. V tomto případě "
הו טיפש

Zdravím Lechem

gvodrazka:
Nenechat se odradit sršatostí. Trpělivost. Emoce a pocity stranou. Pokud Vás rozhodí tohle, pak byste se rovnala jen uzlíčku roztřesených nervů.

Když budete pozorně sledovat Fran Drescherovou, snad pochopíte bonton panující v mišpoche, potažmo mezi námi vůbec... 8)

Ale hlavně musíte vědět, že virtuální dialog není nic proti dialogu face to face... ;D

... tak už nevrčte.... ;D ;D

Dan:

--- Citace: lechem kdy 11. Května 2010, 19:24:36 ---Jo tak to už jsem zažil. A ještě komičtější to bylo, když jsem se pak s překvapením dozvěděl, že onen strážce čistoty je konvertita.

Prostě si řekněte, že jste se právě srazila s blbem. V tomto případě "
הו טיפש

Zdravím Lechem

--- Ukončit citaci ---

Ne nadarmo se říká poturčenec horší Turka. Takový poturčenec se pak snaží maskovat svůj původ extremní radikálností, a myslí si, že tak nebude odhalen.

Slečna se halt musí smířit s tím, že existuje i židovský rasismus a pocit židovské kulturně náboženské nadřazenosti, a že se najde dost týpků, kteří opovrhují vším nežidovským a neortodoxním. Blbci se najdou v každém národě, a Židé nejsou vůči blbosti imunní.

gvodrazka:
Ne.
Nevrlost našince z ortodoxní denominace je způsobena nelibostí nad ztrátou vzácného času, který mohl věnovat studiu, zatímco byl nucen věnovat se profánním záležitostem.  :(
Času je málo, studia mnoho. :D
Jenom mladí a nepoučení jedinci oplývají syndromem nesmrtelnosti .... ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi