Judaismus > Recepty
A máme tu zase Pesach
Scooolie:
Já bych se s dovolením ještě vrátil k těm rýžových chlebíčkům. Jak vlastně probíhá ono "pufování"? Tušíte to někdo?
lechem:
Marně přemýšlím jak zabavit děti před Pésah. Už jsem to asi zapomněl. A když nám mladí dají vnuka na hlídání na víkend, tak jsme v neděli docela rádi, že si ho zase berou a my si odpočineme. :)
Lechem
lechem:
Podle mne k "pufování" dojde působením vysoké teploty na některé zrniny za sucha, tedy bez omastku. Viz přerod kukuřice v popkorn.
Lechem
Scooolie:
[černý humor]
Moc pěkná hra je "na Palestince". To skupinka dětí hází kamení na cizí domy, lidi, případně policisty a huláká při tom "intifáda, intifáda!". Ale pozor, aby je nějaký policista nezastřelil - přece jen nejsme v Izraeli a tady se policie brání nikoliv gumovými, ale ostrými náboji...
[/černý humor]
S tím pufováním to bude jak říkáte. Mezitím jsem trochu hledal a pokud se dá věřit webu TV Nova, pak je to přesně tak. Takže by asi z hlediska kvašení být problém nemusel. Teoreticky... https://tn.nova.cz/magazin/zena/dobrou-chut/pufovane-obiloviny-cesta-ke-stihlosti.html
Základní výrobní surovinou je zvlhčená pšenice a rýže, která se dávkuje do expanzní formy pečícího stroje. Pufování je velice složitý proces, který proběhne během několika málo vteřin. Obilná zrna jsou při něm lisována za teploty něco málo přes 200 stupňů, tedy jako v domácí troubě, ale při vysokém tlaku, při kterém se odpařuje vlhkost ze zrn, která se rychle mění v páru.
Buněčné jádro zrna sice změní svou strukturu, ale zachová si vše podstatné. Formy, ve kterých se pufuje, dokáží ovlivnit tloušťku a tvar výsledného produktu.
Albert Ahornchen:
takže v případě nedostatku macesů by šlo tedy požívat tyto chlebíčky
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi