Judaismus > Recepty

A máme tu zase Pesach

(1/5) > >>

zoom:
Vážení, domnívám se, že by nebylo od věci se podělit s ostatními diskutujícími nejen o receptz na Pesach, ale i o různe nápady a návrhy, které se příprav na Pésach týkají a mohou pomoci i ostatním.
Mám na mysli i nápady typu - co s nudlemi ?, nechci už kupovat mouku - čím ji nahradit, jak zabavit děti před Pesachem apod. ...  ;) Všechny příspěvky jsou vítány.

Albert Ahornchen:
Koukám , že tady diskuze nějak opadá :-( Já si na pesah koupim rozhodně macesy a ještě ktomu budu improvizovat mohu je nahradit rýžovými chlebíčky ( Racio chlebíčky ) je to vlastně pufovaná rýže co vy na to lze to ??

Elazar:
Nelze. U aškenazim proto, že to je rýže. U sefardů nevím, jestli náhodou při tom "puffování" a bobtnání nedochází k podobnému procesu, jako kvašení.

Albert Ahornchen:
Děkuju , tak musim sehnat víc macesů a nějakou  mouku :-)

lechem:
Zdravím,

moje babi dělávala "sušené nudle". Připomíná to nudle celestýnské. Uděláte těstíčko jako na palačinky, ale bez cukru. Usmažíte tenké palačinky, necháte na ubrousku okapat, zatepla nakrájíte na široké nudle, nasypete na plech (suchý) a dáte na 15 min do trouby. Necháte vystydnout, sesypete a v suchu uložíte. Tak týden v pohodě vydrží.
    S tím smažením sebou musíte hodit, aby vám těsto nezačlo kvasit.
Skvělé jsou do polévek, ale vzpomínám si, že je babi i zapékala s kuřecími drůbky.

Lechem

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 
Navštívit plnou verzi