Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael

PALESTÍNSKY ŠTÁT.

<< < (15/17) > >>

gvodrazka:
 :oMír na Blízkém východě všemi dostupnými prostředky. Autor: Daoud Kuttab :o

Co to xakru je?! Co kdyby nám zase ukázali nejnovější videoklip s Giladem Šalitem, tentokrát místo čtoucího noviny, počítajícího omer?!     

Talmid:
Rád bych toto téma znovuotevřel-takže jaký máme asi tak šance že Abbásovi řeknou : víšco hele podobnejch států už máme dost a v OSN se s dalším Mahdím bavit taky nebudem? :-\ ???

Zdá semi že starej Hussein to v Americe politicky a ekonomicky nebere moc vážně - a má za to nevídanej potlesk-  :(  

ze-ev:
Teď se před pár hodinama objevila zpráva, že levičáci vyzývají EU k podpoře vzniku palestinského státu.
Pak to nebude konflikt mezi teroristickým uskupením a státem, ale válka mezi státy.
A to teprve bude tuches.

Obávám se, že mezinárodní právo ještě na to není připraveno.

Aji ta mezinárodní aréna celkem.

petahyah:

--- Citace: Jicchak kdy 25. Června 2007, 20:36:10 ---Většina Palestinců přišla do země Jisarel teprve po začátku židovského přistěhovalectví které učinilo zemi obyvatelnou, jde o Turky, Syřany, Egypťany, Iráčany, Saudy, Jordánce tedy obyvatele těchto míst v dobách kdy většina z nich ještě neexistovala kteří v minulém století a v tomto století následovali Židy do oblasti kam Židé přinesli obživu, tudíž jako celek nemohou být jeden národ nebudeme li je považovat za Araby, též musíme upustit od menšiny Turků a v poslední době i žen z bývalého sovětského svazu, které zde našli muslimský sňatek. Palestinský národ vymysleli politici před pár desítkami let dlouho po vzniku Arafatovi OOP. Neexistují Palestinci a i Palestina je geografický či historický omyl. Šlo by též s velikým překvapením zkoumat původ samotných Arabů, to je však dlouhosáhlé téma nenáležící sem. Mnoho Palestinců se nadále cítí Jisraelci. Kdyby vše bylo tak jednoduché jak se někomu zdá tak by zde problémy které zde jsou nebyly nebo by nebyly natolik neřešitelné.

--- Ukončit citaci ---

Výše uvedené je pouze polopravda.
To, že většina "Palestinců" přišla do Mandátní Palestiny až po začátku židovského přistěhovalectví je pouze propaganda některých sionistů. Do Palestiny opravdu přicházelo velké množství (statisíce) Arabů z okolních zemí za lepším životem a vyššími příjmy (tento stav byl i důsledkem prudkého růstu židovské ekonomiky), tito ilegálové ale nebyli registrováni jako občané Palestiny a nebyli ani započítáni jako občané Palestiny při sčítání lidu. Právní jistota, kterou zaručili Britové a růst životní úrovně, kterou vyvolala židovská imigrace = populační expoloze muslimsko arabského obyvatelstva Palestiny.

martindepores:
Možná je to moje zcestná myšlenka, jestli máte jiný názor, tak se rád poučím. Ale mám dojem, že palestinci ten svůj stát zase tak ani moc nechtějí. Pokud mi má brožovaná paměť sahá, už byl přece vyhlášen za doby komunistů Arafatem, což už nějaký ten pátek je. Navíc stát nese sebou taky určitou právní zodpovědnost. Dnes když na Izrael lítaj rakety z nějakého území z pochybným statutem, tak se na to z hlediska mezinárodního práva asi kouká jinak, než kdyby lítaly z území suverenního státu. Takže asi mnohým paldům vyhovuje určitá mezinárodní nepostižitelnost. A všechny ty řeči o státu beru spíš jako diplomatické tanečky sloužící někomu ke zviditelnění, ale moc nevěřím tomu, že by někomu opravdu a skutečně o založení opravdového palestinského státu v tom rozsahu, jaký by byl v současné době reálný, šlo.
P.S. radujte se se mnou, podařilo se mi obstarat mezuzu a už ji mám na domě.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi